Învăţământul prahovean, din nou în doliu. Un cadru didactic de la Colegiul”Mihai Viteazul” din Ploieşti s-a stins din viaţă.

Lucia Lazăr, profesor de Limba Latina la Colegiul National „Mihai Viteazul”, s-a stins din viata, anunţul fiind făcut de profesorul Dan Culicovschi, pe pagina sa de Facebook.

Decesul Luciei Lazăr a îndurerat pe toată lumea, elevi şi cadre didactice, rude şi prieteni.

Iata mesajul publicat de profesorul Dan Culicovschi:

DRUM LIN PRINTRE ASTRI, DOAMNĂ LUCIA LAZAR !

Ne-a părăsit o minunată colegă, marea profesoară de limba latină LUCIA LAZĂR, unul dintre cadrele didactice care, ani de-a rândul, au INNOBILAT, prin activitatea lor prodigioasă, COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZUL PLOIESTI !

Îmi amintesc că am venit împreună, în septembrie 1990, ca profesori la liceul de pe bulevardul cu castani. Din primul moment m-a impresionat prin CULTURĂ, DINAMISM, DEDICAȚIE si SIMȚUL UMORULUI ! Purtam împreună, destul de des, conversații despre CAESAR, CICERO, VERGILIU, HORATIU sau OVIDIU. Despre ROMA de ieri si cea de azi. Evocam sau comentam MAXIME, DICTONURI, AFORISME. Ne aminteam de PROFESORI CELEBRI, precum EUGEN CIZEK sau magistrul meu din liceu, distinsul domn CORNELIU POPESCU. Descopeream cu bucurie UNIVERSUL LUMII ANTICE.

Mai târziu, aveam să constat că A FORMAT OAMENI DE CULTURĂ în toată puterea cuvântului, dintre care am să amintesc doar două nume, RALUCA CANAREICA si Anca Meiroşu.A fost mulți ani si LIDER SINDICAL. Unul PLIN DE INITIATIVE si DEVOTAT COLEGILOR. Cu siguranță însă că ENERGIA SA DEBORDANTĂ a facut-o să uite adesea de sine si, vai, SĂ ARDĂ PREMATUR !PER ASPERA AD ASTRA – spuneau strămoșii noștri latini. LUCIA LAZĂR, însă, merită cu prisosință ca drumul său printre aștri să fie unul lin. Si suntem sigur că, de-acolo, de sus, ne privește cu BUNATATE si SIMPATIE si că nu și-a pierdut ZAMBETUL INCONFUNDABIL si JOVIAL !
Sursa: www.republikanews.ri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here