donald constantin 3

Seara trecută a avut loc un accident pe Centura de Vest a Ploieștiului, în care o mașină în care se aflau un angajat al Primăriei Ploiești și soția acestuia, angajată în cadrul Societății de Gospodărire Urbană (SGU), a fost acroșată de o mașină a Armatei. Detalii despre accident puteți citi aici!

Ulterior, la postul de poliție din Bărcănești s-au prezentat și directorii Societății de Gospodărire Urbană, Donald Constantin și Mihai Păun. În timp ce Păun a fost chemat de polițiști pentru a semna procesul verbal, fiind martor al măsurătorilor care s-au făcut la fața locului, Constantin a venit pentru a se interesa de starea victimei, angajata sa, și pentru a vedea dacă are cu ce să ajute.

Numai că imediat ce a intrat în secția de poliție a fost luat pe sus de un polițist, fiind întrebat “Tu cine ești?”. În replică, Donald Constantin i-a întrebat de ce se poartă așa cu el, pentru că auzise încă de afară că este scandal în postul de poliție. Le-a explicat polițiștilor de ce a venit la post, iar aceștia l-au întrebat dacă este avocat. Le-a spus că nu, ulterior polițiștii răstindu-se la el să iasă afară.

“Suntem oameni, de ce trebuie să vorbiți așa? Nu puteți vorbi frumos?”, a fost întrebarea lui Constantin pentru polițiști, moment în care unul din polițiștii din sală s-a ridicat de pe scaun și l-a împins pe directorul SGU afară din secție.

“Într-o țară liberă, în care respectul omului față de om trebuie să primeze în condițiile în care ești alături la greu de un prieten care suferă o traumă morala și fizică datorată unui șofer neatent în trafic, intri într-o secție de poliție (Bărcănești), constați cu stupoare că ți se vorbește la pertu pe un ton de superioritate. Ești luat de mâna și dat afară, într-un ger de -18 grade, la ora 3 dimineața de către un “om” reprezentant al legii, cu o stea mare pe umăr, pe motivul că… “ce cauți tu aici?”, “ești avocat?”. Ce ar trebui? Să-i urâm pe toți? Eu vreau să cred că nu. Cunosc oameni deosebiți, care știu pentru ce sunt acolo. Sunt în slujba cetățeanului. Nu am cerut nimic altceva, doar respect. Oare am cerut prea mult?”, a declarat Donald Constantin, directorul Societății de Gospodărire Urbană Ploiești.

1 COMENTARIU

  1. Asa am patit si eu cand a avut fiica mea accident. Eram in biroul lor si ma intrebau, aproape strigand daca lipseste ceva din lucrurile fetei. Eu le spuneam ca nu stiu nici macar cu ce era imbracata. M-au pus sa scriu pe procesul verbal ca nu lipseste nimic, timp in care sora mea si-a adus aminte de un colier de aur. Atunci au iesit doi dintre ei si s-au intors cu colierul de 30 grame….nu era un lucru a carei absenta sa n-o observi. ” Aaa, cazuse langa masina…” mi-au spus. Si toate astea in conditiile in care eram sub socul primirii vestii mortii fiicei mele. Mai tarziu am aflat ca i-a disparut si un plic cu o suma de bani. Astia sunt politistii de la Politia rutiera DN 1 Barcanesti! Rusine sa le fie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here