fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Donald Trump a fost condamnat penal pentru 34 de capete de acuzare

Citește Și

- Reclamă -

Fostul președinte SUA Donald Trump a fost declarat vinovat de către un juriu și devine astfel primul fost președinte american condamnat pentru o infracțiune. Iar acest lucru se întâmplă în timp ce încearcă să se întoarcă la Casa Albă, transmite BBC.

Pronunțarea sentinței va avea loc pe data de 11 iulie, iar judecătorul poate decide să îl condamne pe Donald Trump fie la închisoare, fie la plata unei amenzi penale.

Trump a fost declarat vinovat de către jurați de toate cele 34 de acuzații care i-au fost aduse. Fostul președinte SUA a fost declarat vinovat de falsificarea registrelor de afaceri pentru a ascunde o plată în schimbul tăcerii făcută fostei vedete porno Stormy Daniels.

- Reclamă -

Cei 12 jurați au deliberat timp de două zile înainte de a ajunge la un verdict unanim.

Judecătorul Juan Merchan a respins demersul lui Trump de achitare a acuzațiilor.

El a declarat presei: „A fost o rușine, a fost un proces măsluit” și l-a atacat pe judecătorul Juan Merchan, care a prezidat cazul.

- Reclamă -

Instanța a audiat 22 de martori pe parcursul a șase săptămâni, inclusiv pe Stormy Daniels, a cărei presupusă întâlnire sexuală cu Trump s-a aflat în centrul acestui caz.

Procurorii l-au acuzat pe Trump că a luat parte la o conspirație ilegală pentru a submina integritatea alegerilor din 2016 și la un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative.

Trump a fost acuzat inclusiv că a ascuns o plată făcută de fostul său avocat pentru a cumpăra tăcerea fostei vedete de filme pentru adulți Stormy Daniels cu puțin timp înainte de alegerile din 2016. Ea trebuia să păstreze tăcerea în legătură cu presupusa lor întâlnire sexuală care a avut loc în timp ce el era căsătorit cu cea de-a treia soţie a sa, Melania.

El a pledat nevinovat și a susținut, fără dovezi, că urmărirea penală a fost motivată politic.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...