Imaginea Inspectoratului Județean de Poliție primește o nouă pată. Un alt polițist, de data aceasta agent de la Serviciul Rutier, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Doman este acuzat de șantaj, cămătărie și spălare de bani. În același dosar au fost deferiți justiției și Nelu și Cătălin Baicu, personaje cunoscute în Sinaia mai ales pentru faptul că împrumutau bani cu dobândă.

Parte vătămată în această cauză este Dragoș Gheorghe Bercăroiu, un individ pe care îl regăsim în aceeași calitate și în dosarul interlopului din Breaza, Ștefan Alexandru Ghibănescu, dispărut de acasă în urmă cu două săptămâni, atunci când Tribunalul Prahova a decis să-l aresteze preventiv.

Dorian Nicolae Doman, agent de poliție din Câmpina, în momentul de față pensionat, acuzat de cămătărie, șantaj și spălare de bani, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Dosarul polițistului a fost deferit justiției la aproape doi ani de la momentul în care acesta a fost prins în flagrant, într-o benzinărie din Câmpina, în momentul în care primea bani de la unul dintre clienții săi.

Doman este același polițist despre care s-a spus că i-ar fi furat din buzunar 5.000 de euro baschetbalistului Toni Alexe, mort într-un accident petrecut pe DN1, în ianuarie 2009. În același dosar de spălare de bani și cămătărie vor fi judecați și frații Cătălin și Nelu Baicu, cunoscuți în zona Valea Prahovei drept personaje care împrumutau bani cu dobândă.

Dorian Nicolae Doman a fost prins în urma unui flagrant, în octombrie 2014, în benzinăria OMV Petrom din Câmpina. Polițistul avea atunci în mașina personală suma de 14.000 de lei, sumă de bani pe care Doman nu a putut să o justifice. El a fost reținut atunci pentru 24 de ore, arestat o perioadă, pentru ca mai apoi să fie plasat sub control judiciar. În momentul de față Doman este judecat în stare de libertate. În paralel cu flagrantul organizat la Câmpina, în Sinaia aveau loc percheziții la domiciliile fraților Baicu, complicii lui Doman, unde anchetatorii ar fi găsit o importantă sumă de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, susțin surse judiciare.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Prahova, a fost înregistrat la începutul lunii februarie 2016 și nu a primit un prim termen de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here