Neglijență în serviciu și vătămare corporală sunt infracțiunile cercetate de polițiștii din Harghita, după ce mai mulți pacienți operați pe Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Harghita au fost infectați cu bacteria Pseudomonas aeruginosa. Trei dintre pacienți și-au pierdut complet vederea la ochiul operat.

„Poliţiştii harghiteni s-au sesizat din oficiu în cazul infectării de la Spitalul Judeţean Harghita, Secţia Oftalmologie, fiind întocmit în acest sens un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă”, au anunţat, luni, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Harghita, scrie g4media.ro.

Aceştia au precizat că, până în prezent, nu a fost înregistrată nicio plângere.

Cercetările continuă, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Presa a relatat că Spitalul Judeţean Harghita a declanşat o anchetă internă după ce la mai mulţi pacienţi operaţi la Secţia de Oftalmologie, pentru cataractă senilă, a apărut o inflamaţie. La şase dintre ei a fost confirmată prezenţa bacteriei Pseudomonas aeruginosa. Trei dintre pacienţi şi-au pierdut vederea complet la ochiul operat, iar alţii au suferit deteriorări parţiale ale vederii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here