Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, ca urmare a plângerii și a verificărilor efectuate la centrul de bătrâni Casa Bunicilor. Fiica unui pacient a reclamat faptul că și-a găsit tatăl plin de răni pe tot corpul, neîngrijit, înfometat, însetat și murdar după doar 20 de zile cât timp bărbatul a fost lăsat în grija asistenților de la căminul incriminat.

”Activitățile de urmărire penală se efectuează sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina”, a precizat Biroul de Presă al Poliției Prahova.

Reamintim că o femeie din Ploiești care și-a internat tatăl, diagnosticat cu demență, într-un centru de îngrijiri din Câmpina, acuză conducerea acestei unități de rele tratamente și de un comportament față de pacienți la limita cruzimii.

După câteva săptămâni cât timp bărbatul a fost lăsat în grija asistenelor de la Casa Bunicilor, a fost nevoie de intervenția de urgență a medicilor de la Spitalul Județean.

Fiica acestuia acuză că și-a găsi tatăl într-o stare jalnică, nemâncat, însetat, neschimbat, nespălat și extrem de slăbit, apatic, cu ”burta lipită de spate”.

Speriată de felul în care îi ajunsese părintele, femeia a cerut ca tatăl ei să fie externat din Casa Bunicilor și transportat într-un alt cămin din Câmpina.

Asistentele de aici s-au îngrozit când au încercat să-i facă omului igiena. Era plin de vânătăi din cap până în picioare, cu răni noi și vechi pe picioare, pe spate, pe fese, la cap.

Pentru că bărbatul avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale într-un spital, reprezentanții celui de-al doilea cămin au luat legătura cu fiica acestuia și i-au cerut permisiunea să-l transporte la spital.

Într-o primă fază, bătrânul a ajuns la Spitalul Municipal din Câmpina, la camera de primiri urgențe, pentru ca ulterior să fie transportat la Spitalul Județean din Ploiești unde este internat și în prezent, la secția de Terapie Intensivă.

Pentru că existau suspiciuni de abuz fizic, medicii de la Județean au anunțat poliția. În paralel și fiica băratului a depus o plângere la Poliția Municipiului Câmpina.

Se așteaptă acum o expertiză a medicului legist, singurul în măsură să precizeze care este cauza vânătăilor.

Întreaga poveste aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here