Parchetul General a deschis un dosar penal in rem în cazul senatorului liberal infectat cu coronavirus, Vergil Chițac. Decizia vine în contextul în care senatorul a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus, iar infracțiunea cercetată de procurori este zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, citați de Știrile Pro TV, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz, ancheta urmând să stabilească dacă senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.

Reamintim că Vergil Chițac a fost prezent la o reuniune NATO de la Bruxelles în perioada 17-19 februarie, iar pe data de 6 martie Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document în care participanţii erau anunţaţi că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Ulterior, pe 9 martie, Vergil Chiţac a luat a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde au fost prezenţi aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban.

Chiţac susţine că a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar în aceeaşi zi a contactat un medic, care i-a spus să stea liniştit dacă nu are simptome.

Ulterior, Vergil Chiţac şi alţi trei participanţi la şedinţa BPN au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, şi anume deputatul Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David Nicolae.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că va sta 14 zile în izolare, chiar dacă rezultatul testului pe care l-a făcut a ieşit negativ.

Vergil Chiţac se află internat în prezent la Secţia Terapie Intensivă din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, mai scrie stirileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here