Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești au deschis un dosar penal și fac cercetări cu privire la incendiul izbucnit la Spitalul Movila din Ploiești în urma căruia doi pacienți au murit carbonizați. Anchetatorii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Reamintim că incendiul a izbucnit la Spitalul Movila, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești destinată bolilor infecțioase care, în contextul pandemiei, trata cazuri COVID.

Doi pacienți aflați singuri în salon au decedat în urma incendiului. Aveau 74 și 75 de ani. O infirmieră care ii supraveghea este internată la spitalul Floreasca, cu arsuri de gradul 1 și 2 pe 40 la sută din suprafața corporală.

Reamintim că doctorul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a precizat că incendiul nu s-a produs din cauza instalației de oxigen. De altfel, instalația fusese modernizată de curând. Citește aici declarația managerului unității medicale!

Vezi și: FOTO+VIDEO: Imagini de la incendiul de la spitalul Movila. Doi pacienți au murit

Cauza probabilă a incendiului izbucnit joi dimineață ar fi o scânteie. Potrivit unor surse medicale, cei doi pacienţi care au decedat erau agitaţi şi refuzau să poarte masca de oxigen. Mai multe detalii despre cum s-ar fi produs incendiul citiți aici!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here