Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a început urmărirea penală în cazul celor doi medici din Câmpina și Poiana Câmpina, confirmați COVID-19 pozitiv. Procurorii fac cercetări, deocamdată asupra faptei, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unor comunicate de presă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a deschis dosar penal în cazul medicului angajat al Spitalului Municipal, depistat COVID-19 pozitiv. Conform comunicatului citat, în urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că respectivul medic, specialist urolog n.r., a intrat în contact cu 84 de persoane, care au fost ulterior izolate la domiciliu. Dintre acestea, 40 sunt asistente și infirmiere.

În aceeași situație se află și medicul ginecolog care colaborează cu clinica Sanconfind de la Poiana Câmpina. Parchetul a deschis și în această cauză dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit procurorilor, ancheta epidemiologică realizată de Direcția de Sănătate Publică Prahova a arătat că ginecologul a intrat în contact cu 157 de persoane, trei dintre acestea fiind asistente medicale, diagnosticate la rândul lor pozitiv COVID-19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here