fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Dosare penale pentru 48 de tone de azotat depozitate necorespunzător la două firme din Prahova

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
În urma unor controale efectuate de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova, au fost indisponibilizate 48 de tone de azotat. Polițiștii au întocmit și două dosare penale în acest caz. 

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, poliţiştii au descoperit, la sediul a două societăți comerciale, aproximativ 48 de tone de îngraşăminte chimice (azotat de amoniu), ambalate în saci de 600 kg, respectiv 500 de kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiții neconforme.

În cele două cazuri, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98 alin. (3) lit. a) din OUG 195-2005R.

- Reclamă -

La o altă societate comercială au fost găsite expuse la vânzare mai multe produse pentru protecția plantelor având termenele de valabilitate expirate. În cauză, operatorul economic a fost sancționat conform prevederilor art. 7, pct. (3), lit. b) din Ordonanța nr. 41 din 2007 pentru comercializarea produselor de protecția plantelor. Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img