Odată cu afișarea primelor rezultate la Bacalaureatul 2020, Ministerul Educației a dat publicității și o listă cu liceele din țară care au avut cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat, în perioada 2014-2020. Două colegii din Ploiești se regăsesc printre cele 45 de unități de învățământ incluse în acest clasament.

Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești se află pe locul 12, cu 9 medii de 10 la Bacalaureat, în condițiile în care a început să “adune puncte” abia din 2018. Un singur absolvent al său a reușit, atunci, această performanță, dar ultimele două promoții, cea curentă și cea de anul trecut, au dat, fiecare, câte patru absolvenți cu 10 pe linie.

La mică distanță, cu șapte medii de 10, din care două obținute la Bacalaureatul 2020, se află Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești. În intervalul amintit, anul 2017 a fost singurul în care liceul, unul dintre cele mai prestigioase din Prahova și din țară, nu s-a regăsit pe lista celor cu absolvenți de 10.

În această vară, promoția 2020 a încheiat sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului cu 92 de note de 10.

“Dragi absolvenţi CARAGIALISTI vă felicit din toată inima pentru pentru performanțele voastre de la Bacalaureat. 12 note de 10 la Limba Română, 26 de note de 10 la Matematică, 19 note de 10 la Istorie, 5 note de 10 la informatică, 6 note de 10 la Logică, 13 note de 10 la fizică, 7 note de 10 la Chimie, 5 note de 10 la Biologie și 1 nota de 10 la Psihologie. Aceasta statistică nu poate să cuprindă în cifre efortul depus de voi şi de profesorii voștri, emoţiile şi nopţile nedormite pentru a învăţa. În perioada aceasta atipică, voi aţi demonstrat că sunteţi ambițioși şi că nimic nu vă poate opri dacă vă propuneți ceva. Ştiu că anii petrecuți în Colegiul nostru au contribuit fundamental la formarea voastră ca oameni şi ştiu că nu veţi uita niciodată că sunteţi promoția cu numărul 155 din istoria școlii noastre. Drum bun în viața şi mult succes”, este mesajul transmis de directorul colegiului, prof. Carmen Băjenaru, după afișarea rezultatelor la examen.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here