Foto cu caracter ilustrativ

Gerul din acest sfârșit de săptămână a făcut victime în Prahova. Două femei vârstnice, găsite aproape înghețate, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Cele două victime ale gerului au fost internate și vor rămâne sub supraveghere medicală.

Primul caz de hipotermie a fost semnalat în data de 8 februarie, ora 15.46, în comuna prahoveană Blejoi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani găsită cu temperatura corpului de puțin peste 23 de grade Celsius. Nu se cunoaște deocamdată motivul pentru care femeia a ajuns în această stare critică.

Cel de-al doilea caz de hipotemrie a fost anunțat în comuna Cocorăștii Colț, în data de 9 februarie, ora 12.25. De data aceasta a fost vorba despre o femeie mult mai în vârtă (86 de ani), găsită de către medici cu o temperatură a corpului de 30,2 grade Celsius.

Precizăm că în zilele de 8 și 9 februarie au fost înregistrate în Prahova temperaturi aproape de minus zece grade pe timpul nopții. Dealtfel au fost cele mai friguroase zile din această iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here