Două fete de 16 ani susțin că au fost bătute în parcarea mall-ului din zona de nord a Ploieștiului, sub privirile oamenilor care stăteau la o terasă și a agenților de pază ai centrului comercial care însă ar fi asistat indiferenți la întreaga scenă. Fetele spun că au fost bătute de alte trei tinere de vârstă apropiată de a lor, iar Poliția nu a identificat încă agresoarele.

Ziarul Incomod a discutat cu mama uneia dintre fetele agresate iar aceasta ne-a povestit că incidentul a avut loc joi, 1 iulie, în jurul orei 18.30. Potrivit femeii, fiica sa și o prietenă de aceeași vârstă, 16 ani, au mers către mall cu autobuzul 1D, așezându-se în partea din spate a acestuia. În același autobuz era un grup format din patru tinere și un băiat care s-ar fi luat de cele două fete, pe motiv că se uită la ei.

Una dintre fetele din grupul mai numeros ar fi venit către cele două și i-ar fi dat un picior în burtă uneia care, potrivit mamei, a ripostat în încercarea de a se apăra, moment în care grupul mai mare de fete ar fi amenințat cu bătaia.

Ploieșteanca ne-a mai povestit că după ce fetele au coborât în stația de la mall, trei dintre fetele puse pe scandal le-ar fi luat la bătaie, sub privirile indiferente ale celor care stăteau la terasă și ale agenților de pază ai mall-ului. După ce au reușit să scape de agresoare, fetele și-ar fi sunat părinții care le-au dus ulterior la poliție, unde au depus plângere, și la SML. Femeia spune că vineri, 9 iulie, vor fi emise certificate medico-legale.

Problema este, însă, aceea că agresoarele sunt în continuare neidentificate.

“Polițiștii secției nr. 1 de Poliție Ploiești au fost sesizați în scris la data de 2 iulie de către o femeie despre faptul că la data de 1 iulie, în jurul orelor 18:30, fiica ei minoră împreună cu o altă tânără tot minoră,  ar fi fost agresate de câteva persoane de sex feminin, în fața unei societăți comerciale din localitatea Blejoi. La acest moment, se efectuează activități specifice polițienești în vederea identificării persoanelor în cauză și tragerea lor la răspundere penală.”, a transmis Poliția Prahova la solicitarea ziarului Incomod.

Mama uneia dintre fete s-a arătat revoltată de faptul că polițiștii i-ar fi transmis că imaginile de pe camerele de supraveghere ale mall-ului sunt stocate doar 24 de ore și că, în lipsa acestora, nu au putut până la acest moment să identifice agresoarele.

2 COMENTARII

 1. Minciună ordinară , nici o societate ( mai ales de acest nivel / din această categorie ) nu stochează imaginile aflate pe sistemele de supraveghere / stocare a datelor doar ,, 24 de ore “.Chiar dacă ar fi fost astfel , milițienii aveau şi au obligația legală ( în primul rând cei dintâi sesizați…adică corupții incompetenți de la O.P.) să identifice , fixeze , ridice şi conserve probele ( pe larg mă refer la probe , mijloace de probă şi procedee probatorii ) conform legii primare ( ex : Codul Penal şi Codul de Procedură Penală – art.97 – 103 C.P.P. rap.la art.17 C.P. )…coroborate cu alte dispoziții legale în materie ; în situație / caz contrară , aceştia săvârşind infracțiunile prev.şi ped.de art.297 , 269 , 275 Cod Penal ( fapta penală poate fi săvârşită şi prin omisiune…atunci când există obligația legală sau contractuală de a acționa , astfel prevede în mod logic şi imperativ Codul Penal ).Citiți şi legea 218 / 2002 cu modif.şi compl.ulterioare , cu atenție articolul 1 şi 26 din respectiva lege.

 2. P.S. Pentru a nu îmi fi răstălmacite cuvintele ( am folosit sintagma ,, poate ” într-un anumit sens…nicidecum în acela că ,, este obțională pentru organele judiciare / de cercetare – urmărire penală ” obligația de a face , sau a nu face , conform disp.art.17 C.P.) ; dealtfel am precizat / completat acest aspect , atunci când am folosit şi termenul ,, imperativ ”
  Redau conținutul exact al art.17 N.C.P. :
  Infracțiunea comisivă care presupune producerea unui rezultat se consideră săvârșită și prin omisiune, când :
  a) există o obligație legală sau contractuală de a acționa;
  b) autorul omisiunii, printr-o acțiune sau inacțiune anterioară, a creat pentru valoarea socială protejată o stare de pericol care a înlesnit producerea rezultatului.
  CAPISCI ? Deasemenea în autobuzele 1 D , cu precădere în cele noi…albe , sânt montate camere de supraveghere ( exact deasupra locului din spate / uşă ).Am să vă arăt eu documentat ( dovedit ) , modalitățile / modurile în care caricaturile de milițieni…alături de procurori , corupți şi incompetenți respectiv rău indenționați / de rea credință fiind , măsluiesc şi muşamalizează faptele / dosarele penale în trauma – suferința si paguba-prejudiciul / dauna persoanelor vătămate / părților civile ( victimelor infracțiunilor ) şi în favoarea / folosul ilicit al infractorilor ( inclusiv cu care sânt pe mână / complici ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here