Licitația privind contractarea unui nou operator pentru curățenia căilor publice (CCP) din Ploiești este în desfășurare, după ce Consiliul Local a decis rezilierea contractului cu operatorul actual, Rosal Grup S.A..

Licitația este momentan în așteptare, după ce Compania Romprest Service S.A. a înaintat o contestație privind caietul de sarcini către CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor). Potrivit legislației, Romprest trebuie să achite o cauțiune în termen de cinci zile pentru ca respectiva contestație să poată fi analizată de comisia de la CNSC. Astfel, momentan nu se poate estima cât timp va întârzia această contestație licitația pentru serviciile de salubritate din Ploiești.

Însă, luni, 19 iulie, a fost ziua de depunere a ofertelor. Deși de la momentul când licitația a fost postată pe site-ul național de achiziții publice până la momentul depunerii ofertelor 13 societăți au achiziționat caietul de sarcini, luni numai două firme au depus oferte.

Societățile care s-au înscris astfel la licitație sunt DMV PROSAL CONSULTING SRL și BLUE PLANET SERVICES SRL. Potrivit listafirme.ro, administratorul și acționarul societății BLUE PLANET SERVICES SRL este acționar al unei alte firme în care administrator este Bogdan Niculescu, unul dintre administratorii și directorul Rosal Grup S.A..

De altfel, dincolo de aceste legături dintre firme, mai multe persoane susțin că Blue Planet Services este controlată în realitate de operatorul Rosal. O confirmare în plus ar fi aceea că în ultima vreme în Ploiești salubritatea se efectuează cu mașini ale Blue Planet Services SRL, deși încă este în vigoare contractul cu Rosal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here