fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

Două persoane condamnate penal pentru fraudă electorală, desemnate președinți de secție de vot la Ciorani

Citește Și

- Reclamă -

Două persoane condamnate penal în dosarul de fraudă electorală în care inculpat este primarul din comuna prahoveană Ciorani, Marin Voicu, au fost desemnate președinți la două secții de votare din localitate pentru alegerile din 9 iunie 2024.

 Grigorescu Nicoleta a fost desemnată președinte al secției nr.374, iar Spătărelu Ramona Adnana va prezida secția nr. 375, potrivit Procesului verbal din data de 20.05.2024, privind desemnarea președinților birourilor electorale constituite pentru alegerile din 9 iunie.

- Reclamă -

 Ambele femei au fost condamnate de Judecătoria Buzău, în august 2021, la câte 1 an și 8 luni de închisoare, în urma unor acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind găsite vinovate pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată. Sentința a rămas definitivă prin neapelare.

Faptele pentru care Spătărelu și Grigorescu au fost deferite justiției s-au petrecut în timpul alegerilor locale din 27.09.2020.

Spătărelu Ramona Adnana

- Reclamă -

admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti cu inculpata S.A. R. cercetată pentru săvârşirea obiect al cauzei penale nr. 148/P/2021. În baza art. 391 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. l Cod penal ?i art. 77 lit. a Cod penal condamnă pe inculpata S. A.R. la o pedeapsă de 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată (patru acte materiale) , faptă din 27.09.2020.

 interzice inculpatei , ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani

 interzice inculpatei, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice al funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exercițiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă si până la executarea sau considerarea executată a pedepsei principale, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Două persoane condamnate penal pentru fraudă electorală, desemnate președinți de secție de vot la Ciorani

Grigorescu Nicoleta

 admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești cu inculpata G. N cercetată pentru săvârşirea obiect al cauzei penale nr. 146/P/2021. condamnă pe inculpata G. N. la o pedeapsă de 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată (patru acte materiale) , faptă din 27.09.2020.

interzice inculpatei , ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani  interzice inculpatei, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice al funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exercițiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă si până la executarea sau considerarea executată a pedepsei principale.

dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, potirvit portalului instanțelor de judecată.

Reamintim că în iunie 2021, Marin Voicu, primarul comunei, a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat preventiv pentru 30 de zile tot într-un dosar de fraudare a alegerilor, dar privind alegerile locale din toamna anului 2020. La acel moment, procurorii au făcut percheziții atât la sediul primăriei, cât și la domiciliul suspecților din dosar, inclusiv la locuința lui Marin Voicu.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, ”membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat remis presei. Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu și control judiciar.

În noiembrie 2021 s-a întors la conducerea primăriei, fiind sub control judiciar, întrucât măsura nu cuprindea și interzicerea exercitării funcției. Marin Voicu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în data de 30 iulie 2021.

Dosarul, care are ca obiect falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, se află pe rolul Judecătoriei Buzău. În aceeași cauză sunt judecați alți 22 de inculpați, iar o parte dintre aceștia sunt angajați ai primăriei din comuna Ciorani sau în cadrul unor instituții aflate în subordinea primăriei. În prezent, Marin Voicu a anunțat că dorește să candideze pentru un nou mandat de primar, dar că se întoarce în PSD.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...