Procurorii Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: DOBRESCU SEVER-FLORIN, ȘTĂFĂNESCU FLORENTINA-CĂTĂLINA, SC TCIND SERV SRL, SC TCIND BRAZI SA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au constatat că, în perioada 2011-2013, inculpatul Dobrescu Sever-Florin, în calitate de administrator al SC T.C.I.N.D. BRAZI SA și SC T.C.I.N.D. SERV SRL, a înregistrat în contabilitatea celor două societăți operațiuni comerciale nereale, pe care le-a raportat organelor fiscale, influențând negativ rezultatul fiscal în dauna bugetului de stat astfel: SC T.C.I.N.D. BRAZI SA cu sumă totală de 993.245 lei, din care T.V.A. 732.034 lei și impozit pe profit 261.211 lei și respectiv SC T.C.I.N.D. SERV SRL cu sumă totală de 264.469 lei, din care T.V.A. 193.701 lei și impozit pe profit 70.768 lei.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Inculpatul Dobrescu Sever-Florin a acceptat ca inculpata Ștefănescu Florentina-Cătălina să îi furnizeze documente financiar contabile (facturi), care au fost emise de societăți comerciale de tip fantomă, aceste facturi fiind înregistrate în contabilitatea celor două societăți, ceea ce a permis diminuarea bazei impozabile a profitului și implicit a obligațiilor financiare către bugetul de stat.

Transferul sumelor de bani către inculpatul Dobrescu Sever-Florin, prin intermediul societăților pe care le administra, a reprezentat o modalitate de spălare a banilor plătiți în mod aparent licit.

Pentru recuperarea prejudiciului s-au dispus măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, iar dosarul a fost trimis, spre soluționare, Tribunalului Prahova, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here