Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, însă doar pentru două ore și pentru a consemna un nou blocaj în discuții. Nu a fost înregistrat niciun progres după ce sâmbătă liderii celor trei partide nu au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului.

Potrivit surselor hotnews apropiate discuțiilor, dezbaterile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban. Liderii celor trei partide au convenit să se vadă după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni.
Sâmbătă, cele două variante propuse de liberali, care au început de pe poziții de forță negocierile au fost respinse de USR-PLUS și UDMR. Mai exact, Ludovic Orban a propus precum cele trei posturi să fie discutate separat, iar ulterior, când discuțiile s-au blocat în jurul funcției de la camera Deputaților a avansat varianta unei competiții deschise în Parlament, câștigătorul garantând prin acord scris că va susține candidatul celuilalt partid la șefia Senatului.
sursa hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here