Două școli din Ploiești vor fi modernizate, fiind vorba de Școala Gimnazială George Coșbuc, unde se realizează lucrări în vederea eficientizării energetice, și de Liceul Tehnologic Elie Radu, unde este renovat căminul de fete.
“Primăria Municipiului Ploiești derulează două proiecte importante pentru modernizarea Școlii gimnaziale “George Coșbuc” și a Liceului Tehnologic “Elie Radu” din oraș.
Astfel, în prezent, la nivelul Școlii gimnaziale “George Coșbuc”, se execută lucrări în vederea eficientizării energetice a acestei unități de învățământ în ale cărei evidențe sunt 551 elevi.
Precizăm că, Municipiul Ploiești este beneficiarul unui contract de finanțare, derulat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 3- Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiție 3.1. – sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunea B – Clădiri Publice – Cod SMIS 117889.
Proiectul privind eficientizarea Școlii gimnaziale “George Coșbuc” este susținut din fonduri de la bugetul local și din surse externe nerambursabile și este în valoare de 1.246.335,47 lei, fără T.V.A. Executantul lucrării este S.C. Botman Construct S.R.L.
La această dată, lucrările sunt în curs de execuție, data de începere a acestora fiind 17.05.2021, cu termen de finalizare în 6 luni.
Proiectul, derulat de administrația publică ploieșteană, prevede înlocuirea tâmplăriei exterioare, montarea unui termosistem, recompartimentări interioare, lucrări de schimbare a instalației termice și electrice, montare sistem fotovoltaic și pompe căldura, igienizări și refacere grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, montare scară metalică exterioară și rampă pentru persoane cu dizabilități.
Municipalitatea ploieșteană derulează și un proiect care vizează renovarea corpului C10 al căminului de fete din incinta Liceul Tehnologic ,,Elie Radu”.”, a anunțat primăria Ploiești într-un comunicat de presă în care a precizat că lucrările de la cămin sunt realizate pe baza unui acord de colaborare încheiat cu o asociație susținută de o companie petrolieră.
“Potrivit Acordului de Colaborare, Asociația sponsorizează un pachet de lucrări de renovare aprofundată a obiectivului – clădire Corp C10 – internat fete – cu scopul creșterii performanței energetice a clădirii și a îmbunătățirii condițiilor de utilizare prin modernizarea sistemelor de iluminat, încălzire, răcire, ventilație, etc.
Valoarea sponsorizării este 4.103.812,67 lei, fără T.V.A.”, au mai anunțat reprezentanții primăriei Ploiești în comunicatul amintit mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here