Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a dat, joi seară, noi detalii despre noile tipuri de arme care vor fi produse la Uzina Mecanică din Plopeni, în asociere cu producătorul

italian de armament Beretta. “Noi trebuie să trecem de la 7,62 (calibrul gloanţelor – n.r.) cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Română şi-ar dori să se doteze”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Potrivit ministrului Economiei, va fi înfiinţată o nouă societate româno-italiană, în care Guvernul României va deţine 80% din acţiuni.

“În baza acestui lucru, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde partea română va avea 80%”, a adăugat ministrul Economiei, pentru B1 TV.

În noua companie ar urma să se producă două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul Beretta ARX 160, pe care statul român ar intenţiona să le exporte şi cu care, totodată, să înlocuiască şi Kalashnikov-ul utilizat în momentul de faţă de infanteria română.

“Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău, potrivit sursei citate.

Sursa: www.telegrama.ro

2 COMENTARII

  1. S. UZINA MECANICĂ PLOPENI este o filială admirabilă a CN Romarm, este sublimă putem zice, dar lipsește cu desăvarșire la planul de mobilizare și de război ! Sistemul național de apărare se mai sprijină pe aportul S. UZINA MECANICĂ PLOPENI S.A. ??? Ha, ha, ha ! Fabrica cu traditie: disponibilizari de personal=zeci de mii de someri, comercializare de fier vechi, mult fier vechi…ANTENA 3 26.05.2010 – Dana GRECU : “stiti cum a ajuns fabrica de la Plopeni, uitati-va aici, un pliant, doamnelor si domnilor, pe care l-am primit ieri in redactie, Plopeni, da? Un pliant despre cate si cum ar trebui sa faca oamenii astia … fosta fabrica de armament …20 000 de oameni lucrau acolo la Plopeni, la fabrica de armament, asta este pliantul pentru expozitie…In momentul de fata sunt niste hale paraginite, da, niste hale goale sau pline cu tot felul de fieraraie, da ?… din care se fura pe capete…o fabrica de armament in lichidare, vor s-o lichideze, dar vor s-o lichideze de tot, adica sa fure tot ce se poate …se fura domnule fier vechi…se fura acolo pe capete, sunt in cadere libera si si-au luat o firma de paza privata, intelegeti, privata, firma de paza privata…”

  2. Raport de control nr.1643/10.03.2017- Camera de Conturi Prahova:
    1.A fost încasată ilegal de la bugetul de stat suma de 89.000 lei, pentru plata unor drepturi salariale pentru persoane care nu îndeplineau condițiile prevăzute în OUG nr.95/2002. În urma controlului Uzina Mecanică Plopeni a virat la bugetul de stat suma de 89.000 lei și dobânzi în sumă de 8.000 lei, plus penalități în sumă de 4.000 lei și a încheiat un angajament de plată pentru recuperarea plăților efectuate către directorii generali ai societății.
    2.Au fost efectuate plăți fără bază legală, în sumă de 12.000 lei, reprezentând remunerația lunară acordată directorului general (mandatarului), în proporție de 100%, fără a respecta prevederile din contractele de mandat, referitoare la gradul de îndeplinire a criteriilor și obiectivelor de performanță.
    3.Au fost efectuate plăți fără bază legală, în perioada 01.01.2012 – 31.12.2016, în sumă de 329.420 lei, către Sindicatul Liber Plopeni din unitate cu dobânzi penalizatoare în baza OUG nr.13/2011 în sumă de 43.952,09 lei……………………

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here