Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a dat, joi seară, noi detalii despre noile tipuri de arme care vor fi produse la Uzina Mecanică din Plopeni, în asociere cu producătorul

italian de armament Beretta. “Noi trebuie să trecem de la 7,62 (calibrul gloanţelor – n.r.) cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Română şi-ar dori să se doteze”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Potrivit ministrului Economiei, va fi înfiinţată o nouă societate româno-italiană, în care Guvernul României va deţine 80% din acţiuni.

“În baza acestui lucru, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde partea română va avea 80%”, a adăugat ministrul Economiei, pentru B1 TV.

În noua companie ar urma să se producă două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul Beretta ARX 160, pe care statul român ar intenţiona să le exporte şi cu care, totodată, să înlocuiască şi Kalashnikov-ul utilizat în momentul de faţă de infanteria română.

“Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău, potrivit sursei citate.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here