Președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se întâlnesc din nou , vineri, pentru a discuta despre modificările la legile justiției, după ce liderii coaliției au avut o primă discuție joi. Întâlnirea a fost confirmată joi seară, la Antena 3, de secretarul adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Cei doi ar urma să discute despre textul unei ordonanţe de urgenţă privind legile justiţiei.

Este de aşteptat să se discute şi despre situaţia protocoalelor de colaborare, dar şi despre oportunitatea unor prevederi referitoare la amnistie şi graţiere.

Joi, ministrul Tudorel Toader a anunţat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind legile justiţiei este gata şi va fi trimis la CSM.

Întrebat dacă este gata proiectul, Toader a răspuns: “Da. Şi îl trimit oficial astăzi la CSM. Spuneam aseară că nu voi comunica public modificările preconizate, din simplul motiv că membrii CSM să nu afle din media, să afle oficial”, a declarat Toader la sediul CSM.

Ministrul Justiţiei preciza cu o zi înainte că a agreat de comun acord cu membrii Comisiei de la Veneţia adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să preia recomandări ale acestui organism cu privire la legile justiţiei.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here