justitie

justitieCaz incredibil în Ploiești! O femeie se judecă în instanță cu fostul soț pentru a-și recupera două mașini și suma de 48.000 lei. Totul a început în 2007, când a acceptat să se căsătorească cu bărbatul care avea sa îi aducă un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei. La momentul respectiv, aceasta avea deja o afacere de succes și două apartamente, pe când partenerul ei nu avea niciun venit, singurul bun pe care l-a adus în căsnicie fiind un apartament amplasat pe Bulevardul Republicii din Ploiești. Nici în anii care au urmat, bărbatul nu și-a găsit un loc de muncă, preferând să fie întreținut de soție. În schimb, când femeia a dorit să cumpere două mașini, un Peugeot și un Volkswagen, pe care a plătit în total 14.000 de euro, soțul le-a înmatriculat pe numele lui, mizând pe faptul că aceasta nu avea timp să alerge după actele necesare achiziționarii automobilelor. Din acel moment, bărbatul nu a lăsat-o niciodată să folosească vreuna din cele două mașini, femeia neavând nici măcar acces la cheile mașinilor. 

Inutil a încercat să scape de profitor. Ori de câte ori îi cerea divorțul, acesta o bătea, însă, de fiecare dată o lovea în dreptul abdomenului, pentru a nu lăsa urme. În plus, bărbatul a împrăștiat vorba printre cunoscuții lor că soția sa are probleme psihice și că există riscul de a se sinucide. Bănuiala femeii este că plănuia să o omoare și își crea un alibi cu mult înainte ca acest lucru să se întâmple. Nu de puține ori, soțul a amenințat-o că de abia așteaptă să o găsească fumând la geam și să o arunce pe fereastră, ei locuind la etajul 10 al unui bloc din Ploiești.

Situația s-a înrăutățit considerabil la sfârșitul lunii ianuarie, anul acesta. Femeia a scos 48.000 de lei din bancă, pentru a împrumuta o prietenă care își deschidea o afacere. A ascuns banii în casă, dar soțul i-a găsit, i-a furat și a fugit cu ei, cu laptop-ul din casă și cu cele două mașini. În aceeasi zi, a radiat una dintre cele două mașini și a înstrăinat-o către un prieten pentru suma de 500 de lei, de unde și bănuiala femeii că tranzacția a fost fictivă, pentru ca automobilul să nu mai fie pe numele bărbatului.  

Mai departe, femeia l-a atacat în instanță pentru recuperarea prejudiciului, dar până în prezent nu a avut niciun termen la proces, deși situația este contra-timp. Bărbatul a împrăștiat vorba printre cunoscuți că dorește să se mute din țară, dar singura șansă a ei de recuperare a banilor este ca justiția să-i pună sechestru pe apartament înainte să apuce să îl vândă și pe acesta. De partea victimei este un martor care a ajutat-o să cumpere cele două mașini din Germania, care poate declara că deși mașinile au fost înmatriculate pe numele soțului, banii au provenit de la femeia păcălită.

Avocatul Dan Gașpar explică faptul că, din nefericire, situația ploieștencei nu este singura de acest gen.

“Astfel de cazuri sunt foarte des întâlnite, de obicei astfel de persoane abuzează de naivitatea celor care vor să aibă pe cineva care să le ofere siguranță, protecție, într-un fel sau altul, iar ei profită. Ajung în momentul în care săvârșesc astfel de infracțiuni, lăsându-i fără bunuri”, explică avocatul Dan Gașpar.

Urmează ca justiția să își facă treabă și să dea o soluție în acest caz, aceasta fiind singura speranță a victimei de a-și recupera cei aproximativ 100.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here