fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Droguri noi, în formă de lichide, dar și cocaină, vândute la un mare festival din Capitală. Patru traficanți au fost arestați

Citește Și

- Reclamă -

Șapte persoane care aveau asupra lor cocaină, dar și droguri noi, au fost reținute de procurorii DIICOT în urma unor verificări care au fost făcute în zilele festivalului Saga din București.

- Reclamă -

Patru traficanți au fost deja arestați.

”În perioada 23 – 25 iunie 2023, în cadrul unui festival desfășurat în municipiul București, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au acționat pe linia combaterii traficului și consumului de droguri.

Astfel, în perioada 24 – 26 iunie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală  au dispus reținerea a șase persoane și luarea măsurii controlului judiciar față de o a șaptea, cercetate pentru trafic de droguri de  risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

- Reclamă -

Din cercetări a reieșit că, în perioada 23 – 25 iunie a.c., bănuiții ar fi deținut cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv (cocaină, MDMA, ketamină și α-PHiP), în scopul comercializării în cadrul festivalului.

Judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a patru dintre persoanele bănuite, iar cu privire la celelalte două, în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Pe parcursul activităților judiciare, distinct de acuzațiile penale formulate, s-a constatat faptul că, sub aparența comercializării unor droguri de risc sau mare risc, s-ar fi comercializat comprimate și substanțe sub formă de pulbere sau lichid, care nu sunt sub control național, dar care, prin ingerare, pot afecta grav sănătatea consumatorilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...