fbpx
luni, mai 29, 2023

Proiectul unui drum de 130 de milioane de euro, între Prahova şi Braşov, aprobat de Guvern

Citește Și

- Advertisement -
Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului unei noi şosele între Prahova şi Braşov, pe ruta Valea Doftanei – Brădet. Pentru tronsonul de aproape 26 de kilometri care traversează muntele, lucrările sunt estimate la aproape 130 de milioane de euro, din care Ministerul Dezvoltării ar urma să suporte cea mai mare parte.

Tronsonul Valea Doftanei – Brădet din Drumul Judeţean 102I urmează să fie realizat de Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării, cu participarea celor două consilii judeţene, care ar urma să suporte o cofinanţare de aproximativ 26 de milioane de lei, dintr-un total de 642 de milioane de lei.

Proiectul ar urma să dureze 42 de luni din momentul în care se va da startul lucrărilor. În momentul de faţă, Executivul tocmai a aprobat indicatorii, ceea ce înseamnă că, mai departe, ar putea fi lansată procedura de selecţie pentru proiectare şi pentru execuţie.

- Advertisement -

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov). Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102I se va realiza între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în 2 tronsoane, astfel: tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km; tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km”, a anunţat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Intervențiile în vederea asigurării viabilității DJ 102I au ca scop realizarea unei legături suplimentare între partea de sud și partea centrală a țării și, implicit, decongestionarea traficului intens de pe drumurile naționale DN1 și DN1A, se mai arată în comunicat, în care se precizează că „durata de execuție a obiectivului este de 42 luni, iar valoarea totală estimată este de 642.051.000 lei, din care MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, va asigura 616.072.000 lei, diferența fiind suportată de Consiliile Județene Prahova și Brașov”.

Separat, tronsonul de la Câmpina până la Valea Doftanei al DJ 102I este modernizat de către Consiliul Judeţean Prahova. Proiectul este discutat de ani buni şi e văzut ca o alternativă la Drumul Naţional 1, mai ales că autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov n-o să fie gata prea curând, iar atât DN1 cât şi ruta alternativă DN1A sunt tot mai aglomerate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta