Ministerul Dezvoltării pune la dispoziţia autorităţilor locale fonduri consistente în acest an, iar Consiliul Judeţean Prahova speră să obţină finanţare pentru patru lucrări, printre care drumul Valea Doftanei-Săcele şi realizarea unui pod peste DN 1, la ieşirea din Ploieşti spre Buda.

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a anunţat că va transmite către Ministerul Dezvoltării o listă cu patru proiecte de modernizare, pentru care speră să obţină fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În lista de propuneri pentru PNDL se regăseşte şi realizarea unei alternative la DN 1, o şosea care să lege judeţele Prahova şi Braşov, pe ruta Câmpina – Valea Doftanei – Săcele. Noul drum este văzut ca o necesitate mai ales în eventualitatea începerii lucrărilor la viitoarea autostradă Comarnic-Braşov, care vor afecta circulaţia rutieră de pe DN 1, pe Valea Prahovei. Din păcate, acest nou tronson a avut aceeaşi soartă ca şi autostrada, proiectul fiind tergiversat şi amânat de mai multe ori, până când, anul trecut, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR, a anunţat că proiectul nu mai reprezintă o prioritate.

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a afirmat că lucrările se vor derula în mai multe etape, prima urmând să vizeze tronsonul Valea Doftanei-Săcele. Pentru acest sector de drum, reprezentanţii instituţiei vor solicita fonduri guvernamentale, prin PNDL.

„Vom împărţi proiectul în trei sectoare. Prima etapă va fi inclusă în lista de proiecte pe care o vom transmite către Ministerul Dezvoltării pentru finanţare şi vizează un tronson de 2,5 kilometri, de la Valea Doftanei spre Săcele, până la primul pod, unde este nevoie de o investiţie mai consistentă. În momentul de faţă, acest sector, care face parte din Drumul Judeţean 102I, este pietruit”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În ansamblu, proiectul este unul amplu, care prevede inclusiv crearea unei centuri ocolitoare a municipiului Câmpina. În prezent, explică autorităţile, pe ruta Valea Doftanei-Săcele există un drum forestier, accesibil doar pentru maşini 4×4, care leagă cele două judeţe, proiectul propunând extinderea şi modernizarea acestui tronson.

Lista pregătită de autorităţile prahovene pentru PNDL mai cuprinde, în afară de Valea Doftanei-Săcele, alte trei proiecte, printre care şi reabilitarea a două drumuri judeţene, 206, pe raza comunei Talea, şi 231, la Păcureţi.

Al patrulea proiect propus este, din nou, unul de amploare, vizând construirea unui pasaj rutier peste DN 1, la ieşirea din Ploieşti spre satul Buda. Proiectul presupune realizarea unei pasarele, în continuarea Drumului Judeţean 101I, peste DN 1, care să asigure atât relaţia Ploieşti-Buda, cât şi posibilitatea virajului la stânga. De altfel, această intersecţie este considerată printre cele mai periculoase din Prahova, reprezentând unul dintre „punctele negre” de pe DN 1, unde anual au loc numeroase accidente rutiere grave.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here