În urma unei solicitări pe care Ziarul Incomod a trimis-o Direcției de Sănătate Publică Prahova (DSP), am aflat cine sunt cei considerați vinovați de faptul că aproximativ 90 de copii din județ au suferit toxiinfecții alimentare și au avut nevoie de îngrijiri medicale, majoritatea fiind transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

În răspunsul primit pe adresa redacției, este specificat că producătorii nu au fost sancționați pentru modul în care manipulează alimentele respective (cum le produc sau depozitează), unul singur dintre aceștia fiind amendat cu 1.000 lei pentru că nu toți angajații unității aveau efectuat controlul medical periodic. În schimb, a fost sancționat unul din distribuitori, cu 800 lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. În plus, trei dintre școlile aflate în program au primit, de asemenea, amenzi pentru că personalul unităților de învățământ nu a fost instruit cu privire la “noțiunile fundamentale de igienă” – 500 lei fiecare.

Pe scurt, 3.300 lei – atât au avut de plătit o parte din cei implicați în programul “Lapte și corn” pentru că aproximativ 90 de elevi au ajuns în spital după ce au consumat alimentele primite la școală.

Vezi mai jos răspunsul oficial primit din partea DSP Prahova:

rasp dsp lapte si corn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here