Un prahovean din cartierul Țintea, orașul Băicoi, a sesizat la începutul lunii iulie mai multe instituții despre faptul că apa de la robinet curge maronie. De abia două săptămâni mai târziu, DSP Prahova a mers în inspecție și a luat probe de apă, iar analizele au arătat că la acel moment apa era potabilă.

Pe data de 7 iulie, un cititor ne-a transmis imagini cu apa maronie care curge la robinetele din Țintea, Băicoi.

Vezi aici imaginile!

Cititorul ne-a spus că a sesizat primăria Băicoi, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Garda de Mediu Prahova și Autoritatea pentru Protecția Consumatorului. De asemenea, ziarul Incomod a solicitat pe data de 7 iulie puncte de vedere de la aceleași instituții cu privire la apa maronie care curgea în Țintea.

Joi, 11 august, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ne-a emis un răspuns în care ne comunică faptul că a mers în control la Hidro Prahova de abia pe data de 19 iulie, adică la 12 zile după solicitarea noastră.

În răspunsul pe care îl puteți citi integral la finalul articolului, DSP Prahova spune că pe data de 19 iulie a efectuat o inspecție sanitară la sucursala Băicoi a Hidro Pahova și că apa maronie care a curs la robinete cu două săptămâni înainte era astfel din cauza remedierii unei avarii produse în zona Plopeni, în sistemul de aducțiune al ESZ Prahova.

DSP mai specifică faptul că în cadrul inspecției (adică pe 19 iulie) a prelevat probe de apă, care au arătat însă că aceasta se află în parametrii de potabilitate.

Operatorul a primit, însă, un avertisment din partea DSP pentru faptul că nu a respectat perioada de igienizare anuală a sistemului.

Răspunsul integral furnizat de DSP Prahova redacției noastre:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here