Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a anunțat vineri dimineață, 12 martie, că în județ nu a fost distribuit și folosit vaccinul de la AstraZeneca supus carantinării. Este vorba despre lotul ABW 2856.

Reamintim că România a primit 81.600 de doze de vaccin din respectivul lot care a fost oprit de la utilizare în Italia. Dintre acestea, au fost deja folosite 77.049 de doze. Diferența de 4.257 de doze a fost supusă carantinării temporare, până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, a anunțat joi seară Comitetul de coordonare a vaccinării.

Conform CNCAV, în ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în 7 februarie. Începând cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe:
  • Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați,
  • Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.
Celelate 4.257 de doze se regăsesc în centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava,Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here