UPDATE 10.10: În Prahova sunt 170 de persoane izolate la domiciliu.

Zeci de persoane din Prahova care s-au întors recent din Lombardia și Veneto, zone din Italia unde a fost confirmat prezența coronavirusului, sunt autoizolate la domiciliu în mai multe localități din județ. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Prahova, niciunul dintre prahoveni nu prezintă simptome specifice bolii, dar vor rămâne preventiv în carantină timp de 14 zile.

 

Sunt asimptomatice și nu au fost testate. Cei care stau acasă nu prezintă absolut niciun simptom, dar stau acasă, pentru că au venit din Italia, timp de 14 zile, conform recomandărilor noastre. Printre aceștia se află și copii. Aceștia nu merg la școală. Le dăm noi adeverință de scutire, iar persoanelor adulte cu serviciu, certificate medicale de carantină”, a declarat Dan Ioniță, directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Conform unor surse oficiale, panica provocată de iminenta apariție a coronavirusului în Prahova a fost transformată într-un motiv de răzbunare între localnici care aveau neînțelegeri mai vechi.

Au fost situații în care s-a apelat numărul unic de urgență doar pentru a anunța că cineva s-a întors din Italia sau că în anumite clădiri se află grupuri mari de italieni bolnavi care se ascund pentru a nu avea probleme.

Cele mai multe apeluri au fost alarme false. Autoritățile fac apel la calm și la rațiune și sfătuiesc oamenii să se informeze din surse autorizate tocmai pentru a nu crea panică inutil.

CITEȘTE și LIVE VIDEO. Raed Arafat: “S-ar putea să mai apară un caz sau două, sau mai multe”

CITEȘTE și Bărbatul infectat cu coronavirus a ajuns în Bucureşti!

CITEȘTE și Coronavirus în România. Sfaturile medicului Tudor Ciuhodaru: Cum se transmite, cum prevenim, care sunt riscurile la noi în țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here