razvan cosma

Răzvan Cosma, sportivul de performanţă din Ploieşti, snopit în bătaie de mai multe persoane, în fața clubului Privilege, în noaptea de Crăciun din anul 2008, va afla sentința în dosar în data de 10 martie 2021, după 12 ani de la debutul procesului. Tribunalul Prahova a rămas în pronunțare în dosarul în care 11 persoane, printre ce se află și o femeie, au fost trimise în judecată pentru tentativă de omor.

În 14 iunie 2013, instanţa de fond, adică Tribunalul Prahova, dă o primă sentinţă în proces în avantajul victimei, Răzvan Cosma. Cei 11 inculpaţi, printre care se aflau indivizi cunoscuţi în Ploieşti pentru agresivitatea lor, Suraj Nicolae, zis “Suraj al lui Somerta”, Cătălin Danciu, Ciprian Danciu, Constantin Rădulescu, zis “Flu-Flu”, Edmond Florin Ioniţă, zis “Uscatu”, Lucian Matei, Nedelcu Iulian Florin, Adrian Florin Constantin  zis “Toyota”, Alin Alexandru Cojanu, Ionuţ Ciprian Haită, zis “Pişcot” şi Gabriela Cristina Ene au fost găsiţi vinovaţi şi au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Pedepsele date de Tribunalul Prahova au fost mari, între zece şi şase ani pentru fiecare inculpat. În plus, pentru prima dată o instanţă din Prahova acordă despăgubiri morale şi materiale consistente. În total vinovaţii au fost condamnaţi  să plătească 180.000 de euro daune morale şi alte 43.000 de euro daune materiale victimei.

În urma contestaţiei care s-a judecat la instanţa superioară, Curtea de Apel Ploieşti a descoperit un viciu de procedură şi a decis retrimiterea dosarului la instanţa de fond, astfel că în data de 2 februarie 2014, procesul se reia de la zero. Martorii, inculpaţii şi victima sunt audiaţi din nou.

Tribunalul Prahova a avut nevoie de încă șapte ani ca să poată trage concluziile. Instanța a rămas în pronunțare. Sentința, care va fi anunțată în data de 10 martie, nu va fi definitivă și va putea fi atacată la Curtea de Apel Ploiești.

Pentru Răzvan Cosma, coșmarul începe în seara de Crăciun din anul 2008, într-un club din Ploieşti unde mai mulţi tineri participau la o petrecere. Răzvan, atunci în vârstă de 23 de ani, cunoscut drept un dur al Ploieştiului, din cauza carierei sale de boxer, intră în conflict cu mai multe persoane. Cearta degenerează în faţa clubului, unde Răzvan este trântit la pământ şi călcat în picioare la propriu şi bătut cu o rangă din metal. Nu mai puţin de 11 persoane, printre care s-a aflat şi o fată, l-au atacat pe Răzvan. A avut pe corp și la cap urme adânci care păreau a fi de la tocul unui pantof de femeie.

Din cauza loviturilor primite, Răzvan Cosma s-a aflat în comă timp de şase luni. Medicii din România nu i-a dat nicio şansă de supravieţuire, dar norocul tânărului a fost că familia şi prietenii au făcut atunci un efort şi l-au transferat la o clinică din Germania. Răzvan şi-a revenit, dar a rămas cu un handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here