fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

După ce a dus Regia în colaps financiar, Vasile Nacu vrea să fie din nou director la RASP Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Vasile Nacu, un om cunoscut în administrația ploieșteană pentru managementul dezastruos pe care l-a aplicat la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești (RASP) vrea să fie din nou directorul Regiei! După ce Radu Brânzei a fost înlăturat de la conducerea RASP tot pentru nenumărate deparaje în ceea ce privește managementul instituției, postul a fost scos la concurs, iar Vasile Nacu dorește să candideze din nou pentru funcția unde a creat numai probleme.

Pentru cei care au uitat dezastrul făcut de Nacu la RASP, facem un scurt istoric al derapajelor pe care directorul le-a avut la conducerea societății, în mandatul de primar al lui Iulian Bădescu.

- Reclamă -

Un adevărat scandal a creat Nacu la Regie, în perioada 2013 – 2014, iar presa locală scria la acel moment despre gravele nereguli care aveau loc în cadrul instituției subordonată Primăriei Ploiești. Publicația phon.ro a realizat atunci un serial în care a adus în atenția opiniei publice faptele lui Vasile Nacu.

Problemele au apărut de la începutul mandatului

În aprilie 2013, Vasile Nacu a primit funcția de director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești. În august deja au început să apară problemele, când la Regie nu mai erau bani pentru salariile angajaților, dar 50.000 euro erau cheltuiți pentru renovarea sediului.

- Reclamă -

Apoi, Vasile Nacu a făcut abstracție de faptul că la RASP au fost retrase primele și a cuprins în proiectul bugetar o majorare a cheltuielilor cu bonusuri de circa 26.000 lei. În plus, deși salariile fuseseră blocate în timp ce se făceau renovări în sediu, Nacu mai cerea primăriei încă 11.000 lei pentru investiții.

Ilegalitățile lui Vasile Nacu s-au aplicat și asupra salariaților, acesta reușind printr-un artificiu birocratic să desfacă abuziv contractul de muncă al Biancăi Patrichi, care se ocupa de comunicarea RASP. La începutul lui 2014, Nacu a inițiat un proces de reorganizare a Regiei în urma căruia Patrichi a fost singura salariată care a dispărut din schemă, lucru întâmplat imediat după ce Nacu a amenințat-o pe aceasta că o va da la o parte. În plus, la momentul respectiv, mai multe persoane declarau că Nacu susținea în fața consilierilor locali că trebuie dată afară pentru că „a trădat PNL”. În martie 2014, Bianca Patrichi a dat în judecată RASP pentru desfacere abuzivă a contractului de muncă.

După toate acestea, Vasile Nacu a considerat că merită o mărire salarială și a solicitat ca salariul său lunar, de 3.500 lei net, să crească cu încă 1.000 lei.

Delapidare de fonduri făcută de Vasile Nacu?!

- Reclamă -

La jumătatea lunii martie 2014, mașina de serviciu a lui Vasile Nacu, PH 13 RLP, a fost fotografiată parcată la magazinul Mini Prix din Otopeni, într-o zi de sâmbătă. În plus, se pare că la volan era fiul lui Nacu. Conform Legii, mașina de serviciu poate fi folosită doar în scopurile care servesc instituția respectivă.

Potrivit Codului Penal, o astfel de faptă se numește DELAPIDARE: “Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează. O astfel de faptă se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.”

RASP la un pas de a fi executată silit din cauza datoriilor personale ale lui Vasile Nacu

De departe cel mai mare scandal provocat de Vasile Nacu a apărut în momentul în care RASP a fost la un pas de a fi executată silit din cauza datoriilor personale ale directorului față de ANAF.

Totul a pornit de la o datorie a directorului Nacu, în calitate de persoane fizică, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, pentru care există o hotărâre judecătorească. Conform legii, în iunie 2013, ANAF a trimis către RASP o cerere de poprire pe salariu. Doar că, la acel moment, Vasile Nacu a retras documentul din circuitul regiei, astfel că cererea de poprire nu a ajuns la departamentul financiar. Sustragerea de documente este o faptă pedepsită de legea penală!

În iulie 2014, ANAF a trimis o a doua somație, iar directorul a sustras din nou documentul. În august, reprezentanții agenției au ajuns personal la RASP și, pentru că directorul Nacu era în concediu, cererea a ajuns la Financiar și a intrat în circuitul legal.

Pe 26 august 2014, ANAF a emis și o somație de plată pe conturile regiei, RASP răspunzând solidar cu directorul pentru că nu a dat curs punerii în aplicare a deciziei de poprire. De altfel, RASP a fost nevoită să plătească și 16.000 de lei, suma aferentă popririi din iunie 2013 până în prezent.

După mediatizarea scandalului, Nacu a depus în contul instituției cei 16.000 lei din cauza cărora instituția a fost la un pas de a fi executată silit.

Nu în ultimul rând, un alt exemplu de management defectuos aplicat de Nacu la RASP este consumul de carburant. Bugetul alocat pentru alimentarea mașinilor Regiei (două mașini folosite de inspectorii RASP, o mașină condusă de Nacu și două vidanje) a fost depășit în nouă luni cu suma de 1.725 lei.

În octombrie 2014, Vasile Nacu a fost revocat din funcția de director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești de către membrii Consiliului de Administrație. Iată, însă, că după un an și trei luni, Vasile Nacu vrea să se întoarcă la șefia Regiei unde a creat atât de multe probleme, sperând, probabil, că administrația publică locală “a uitat de ce este în stare”.

Numai că astfel de fapte nu pot fi uitate, mai ales în condițiile în care Vasile Nacu “și-a făcut de cap pe bani publici”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Două orașe și două comune din Prahova, fără apă potabilă timp de 12 ore

Orașele Băicoi, Vălenii de Munte, cartier Rizănești, comunele Dumbrăvești și Cosminele nu vor avea apă potabil timp de 12...
Sari la conținut