După ce a cerut și a primit primă de performanță, Raul Petrescu (foto sus), directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploiești, dă dovadă de management defectuos.

În luna mai a acestui an, Raul Petrescu a solicitat Consiliul de Administrație al RASP să îi acorde o primă în valoare de trei salarii medii brute lunare în sumă totală de 23.982 lei (aproximativ 5.000 euro). Tot de aici, rezultă că Petrescu are un salariu mediu de aproape 8.000 lei pe lună. Consiliul de Administrație (CA) i-a aprobat prima la începutul lunii iulie și, în aceeași ședință, i-a aprobat și un concediu de odihnă “bine-meritat”.

Citește mai multe aici:

Raul Petrescu, directorul RASP, a primit aprobare pentru prima de 5.000 de euro. Care sunt performanțele lui Raul Petrescu

Cu un salariu pentru care mulți oameni ar fi invidioși și cu o primă de performanță mai mult decât consistentă, iată că Raul Petrescu dă acum dovadă de management defectuos. Deși se consideră un manager excepțional, în 2020 veniturile instituției pe care o conduce scad, fapt care reiese din hotărârile Consiliului de Administrație postate pe site-ul RASP.

La ședința CA-ului din data de 10 august s-a discutat un referat cu privire la diminuarea veniturilor instituției propuse în planul de management pentru anul 2020 al lui Raul Petrescu. Membrii Consiliului i-au solicitat lui Petrescu o analiză fundamentată privind diminuarea veniturilor propuse prin planul său de management și au amânat votarea referatului. Cu alte cuvinte, i s-a cerut să explice de ce anul acesta managementul său “nu mai produce” la fel de mulți bani ca anul trecut.

“Pentru referatul privind aprobarea diminuării veniturilor proprii propuse în planul de management pentru anul 2020 al directorului RASP RA Ploiești, Consiliul de Administrație solicită analiza fundamentată privind diminuarea veniturilor, astfel aprobarea referatului se prorogă până la ședința următoare”, se arată în hotărârea nr. 13 din data de 10 august a Consiliului de Administrație (foto-document integral dreapta, click pentru a mări imaginea).

La ședința următoare, din nou Consiliul de Administrație a solicitat explicații suplimentare cu privire la veniturile diminuate înregistrate de Regie în 2020, iar discuția s-a amânat pentru ședința care va avea loc în luna octombrie.

“Referitor la analiza privind gradul de realizare a veniturilor proprii, se solicită Compartimentului Marketing și Biroului Financiar Contabilitate situația privind vidanjările.

Materialul privind gradul de realizare a veniturilor proprii se amână pentru ședința ordinară din luna octombrie, în scopul completării analizei prezentate, care să cuprindă inclusiv datele la 30 septembrie 2020.

Veniturile prognozate vor fi afectate de procentul de nerealizare al anului 2020 față de procentul realizat din anul 2019, pentru fiecare birou care realizează venituri proprii.”, se arată în hotărârea nr. 14 din 3 septembrie 2020 a CA-ului de la Regia de Servicii Publice Ploiești (foto-document integral dreapta, click pentru a mări imaginea).

Iată managementul excepțional al lui Raul Petrescu la conducerea RASP! După ce a primit 5.000 de euro primă pentru “performanță”, aparent Petrescu nu și-a mai dat interesul la conducerea Regiei și a și anticipat acest lucru în planul său de management pentru 2020.

O posibilă explicație ar fi aceea că, în contextul alegerilor locale, Raul Petrescu (PSD) e conștient că zilele sale la conducerea RASP sunt numărate. Este un lucru cunoscut că funcțiile de conducere ale instituțiilor subordonate primăriei Ploiești sunt politice. În toate sondajele, PSD nu are șanse să câștige primăria Ploiești, astfel că Raul Petrescu realizează că mandatul său se apropie de final și probabil acesta este motivul pentru care nu mai “performează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here