fbpx
joi, iunie 1, 2023

După o urmărire ca-n filme pe străzile Ploieștiului, pentru că și-a făcut treaba, un polițist a fost „tras pe linie moartă”

Citește Și

- Advertisement -

După o urmărire ca-n filme pe străzile Ploieștiului, un polițist s-a trezit „tras pe linie moartă” pentru că și-a făcut treaba. Concret, un echipaj de la Poliția Rutieră Ploiești l-a văzut pe un șofer gonind prin oraș cu viteză mare și l-a urmărit, solicitându-i să oprească mașina. Șoferul nu s-a conformat și a continuat să conducă cu viteză excesiv de mare, timp în care polițiștii de abia s-au putut ține după el.

Când în final au reușit să-l prindă, în zona centrală a Ploieștiului, polițiștii au observat că bărbatul mirosea a alcool și i-au cerut să sufle în etilotest, dar acesta a refuzat. Polițiștii l-au condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde șoferul ar fi refuzat să-i fie luat sânge pentru depistarea alcoolemiei, astfel că i s-a întocmit dosar penal.

- Advertisement -

Potrivit unor surse, bărbatul urmărit de polițiști este secretarul Clubului Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Ploiești, club din cadrul AJVPS Prahova (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi), Florin Mihalache.

Incidentul s-a petrecut în preajma Paștelui, în noaptea de 29 spre 30 aprilie. Potrivit unor martori la incident, secretarul Clubului Vânătorilor Ploiești ar fi fost extrem de recalcitrant și ar fi încercat chiar să-i intimideze pe polițiștii care l-au urmărit și l-au dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Polițiștii, însă, i-au întocmit dosar penal pentru refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Povestea nu se termină însă aici. Potrivit unor surse din cadrul IPJ Prahova, la scurt timp după incident, coincidență sau nu, când s-a făcut programul de lucru al polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Ploiești, unul dintre polițiștii implicat în incident ar fi fost „tras pe linie moartă” și mutat să facă muncă de birou. Măsura a fost una temporară, mai spun sursele noastre, iar polițistul s-a întors apoi la munca „în stradă”.

- Advertisement -

Sursele noastre spun că mutarea ar fi fost făcută de subcomisarul de poliție Laurențiu Drăghici, șeful Biroului Rutier Ploiești, care de altfel ar fi avut mai multe discuții în contradictoriu cu polițiștii care i-au făcut dosar penal lui Florin Mihalache și chiar le-ar fi spus că urmează să fie mutați la muncă de birou și trimiși la evaluare psihologică.

În plus, la câteva zile de la incident, Florin Mihalache ar fi fost văzut în sediul Poliției, intrând la subcomisarul Laurențiu Drăghici în birou, în afara programului de audiențe.

De altfel, mai mulți polițiști ne-au confirmat faptul că împotriva lui Drăghici au fost depuse mai multe sesizări la Biroul Control Intern din cadrul IJP Prahova vizavi de modul în care acesta se poartă cu subalternii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, inclusiv cazul de față fiind unul dintre cele anchetate.

Ziarul Incomod a solicitat Poliției Prahova puncte de vedere cu privire la acest caz și la cercetările efectuate de Biroul Control Intern, pe care le vom publica atunci când vor fi remise.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta