Turistul căutat trei zile de 18 salvatori montani din Prahova a fost găsit teafăr, acasă. Bărbatul şi-a deschis telefonul abia luni dimineaţă uitând să anunţe echipele Salvamont, care îl căutau încă se sâmbătă noaptea, că nu mai are nevoie de ajutor.

”Dupa 3 zile de căutari, zi si noapte, de la apelul de urgenţă lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale şi financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să îşi pornesca telefonul şi astfel să aflăm că el se afla bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situaţii depăşesc capacitatea noastră de înţelegere…”, este mesajul postat luni la prânz pe pagina de Facebook Salvamont România.

De dimineaţă, salvatorii montani anunţaseră că reiau căutările tânărului de 36 de ani rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse.Potrivit Salvamont, la acţiune fiind mobilizaţi 18 salvamontişti din cadrul formaţiilor Salvamont Prahova, Sinaia şi Buşteni, 6 pompieri şi 3 jandarmi.

Turistul căutat degeaba timp de trei zile a sunat sâmbătă seară, după ora 21:20, şi a anunţat că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii – un traseu de dificultate medie, conform salvatorilor – şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

„A spus că este într-o zonă cu ziduri din beton şi apă multă, am căutat azi noapte toate zonele şi nu l-am găsit. În această dimineaţă am reluat căutările”, a declarat şeful Salvamont Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here