fbpx
luni, mai 29, 2023

E jale! 60 de pacienți internați în spitalul din Câmpina, îngrijiți de doar trei medici

Citește Și

- Advertisement -

Criza de medici care acordă asistență pacienților bolnavi de COVID-19 s-a acutizat la Spitalul Municipal Câmpina (SMC) după ce virusul a afectat inclusiv doctorii. Șase medici sunt în prezent indisponibili, fie că au fost infectați cu SARS-CoV-2, fie pentru că sunt au intrat în contact cu persoane bolnave și trebuie să rămână în izolare 2 săptămâni.

S-a ajuns astfel ca doar trei medici să fie nevoiți să îngrijească peste 60 de pacienți odată, toți cu vârsta peste 50 de ani și cu forme medii și grave de boală. Conducerea  SMC Câmpina – unitate suport COVID-19 încă din luna aprilie a trimis un memoriu către Ministrul Sănătății, dar și către administrația județeană pentru a solicita ajutor. Este nevoie urgentă de medici disponibil care să fie detașați la Câmpina în perioada imediat următoare, altfel spitalul nu va putea asigura gărzile pentru opt zile, se arată în memoriu.

- Advertisement -

La spitalul din Câmpina, bolnavii de COVID-19 sunt internați în secția de Boli Interne și doar medicii interniști sau cei cu specializare de terapie intensivă pot acorda asistență unor astfel de pacienți. Spitalul nu are secție de boli infecțioase și nici un medic un o astfel de specializare.

Pentru pacienții COVID-19 au fost alocate în mod oficial 30 de paturi, doar că avalanșa de cazuri serioase din ultima lună a provocat o altă criză, spitalul fiind nevoit să dubleze numărul de paturi pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus. Cei mai mulți au nevoie de suport de oxigen, iar spitalul deține doar 30 de prize, dintre care doar 20 pot asigura presiunea necesară.

În memoriul adresat Ministerului Sănătății, medicii de la Câmpina avertizează că în aceste condiții s-a ajuns la ”suprasolicitarea instalațiilor de alimentare cu oxigen”.

- Advertisement -

Potrivit unor surse, SMC a încercat prin intermediul DSP, să detașeze la Câmpina un medic de la Spitalul Municipal Ploiești (Schuller), doar că medicul respectiv nu a mai ajuns în spital, ci a intrat în concediu medical.

Se caută acum soluții în spitalele non-COVID din județ, pentru a detașa alți medici interniști care să lucreze la Câmpina până ce personalul medical aflat acum în izolare sau în carantină se întoarce la serviciu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta