Echipa România Regală dispută duminică 27 mai, ora 14, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, al doilea meci amical internațional în compania finanțatorilor S.C. Heerenveen, echipă olandeză din prima divizie olandeză, club format în 1922 din fuziunea “Athleta” cu studenții școlii HBS din “De Spartaan”.
Lovitura de începere a partidei va fi dată de Rodion Camataru, fostul număr 9 al Naționalei României și al echipei S.C. Heerenveen și de cel mai fidel apărător al culorilor galben albastre, petrolistul Octavian Grigore.
Heerenveen a jucat în ediția 2000-2001 în UEFA Champions League.
Principalul său rival din zona nordului Olandei fost mereu FC Groningen. De aproape trei decenii, echipa evoluează în Prima Ligă și a participat aproape anual în Cupa UEFA. Interesant e că echipa este susținută de antreprenori locali. Heerenveen este un orășel în zona Frizia de aproximativ 30.000 de locuitori, considerat un oraș al sporturilor.
Echipa România Regală a fost fondată în primăvara anului 2017 la inițiativa lui Cătălin Șerban și Dan Nicodim, lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei , în vederea reeditării primului meci internațional al Regatului României, desfășurat la Belgrad, în compania Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor în 8 iunie 1922, în ziua nunții Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaților și Slovenilor cu Principesa Maria- Mignon a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul și a Reginei Maria a Romaniei.
Având sprijinul Federației Române de Fotbal, al Universității Politehnice Timișoara și al Asociației Suporterilor lui Poli Timișoara-Druckeria, partida dintre România Regală și Serbia Regală s-a încheiat cu scorul de 5-3, partida desfășurându-se pe stadionul Știința din Timișoara, în 11 iunie 2017.

Meciul dintre olandezi și români a fost contractat de antrenorul federal Daniel Boruga și antrenorul federal Mihai Cojocaru. Datorită lui Florin Șari, manager proiect Euro 2020 și Federației Române de Fotbal, precum și a clubului Petrolul Ploiești partida se va desfășura în cele mai bune condiții tehnice.

 

Sub conducerea antrenorului federal Daniel Borugă, zis Mister, meciul amical cu olandezii de la Heerenveen, reprezintă o nouă etapă de pregătire în vederea revanșei solicitate de Echipa Regală a Serbiei , de la Belgrad, din 9 iunie 2018, fiind ultimul test important înaintea partidei decisive. El consideră că “olandezii sunt mai bine organizați tactic, dar echipa sa prin voință, determinare și luciditate va putea înfrânge puternicul adversar.” A ținut să precizeze că nu este interesat de scor, cât de evoluția purtătorilor de tricouri cu însemne regale.
Suntem interesați de un rezultat bun doar la Belgrad, unde trebuie să-i învingem din nou pe sârbi”, a mai precizat antrenorul Borugă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here