Echipa care a reprezentat Universitatea Petrol Gaze din Ploiești la concursul Petrobowl a devenit campioana europeană din 2021, anunță reprezentanții UPG într-un comunicat remis presei. Echipa formată din patru masteranzi și un student va reprezenta acum UPG la etapa internațională a concursului care va avea loc în toamnă în Dubai.

“Society of Petroleum Engineers (SPE) este cea mai mare organizație de studenți, ingineri, oameni de știință și alți profesioniști din segmentul upstream al industriei de petrol și gaze. SPE are peste 140 de mii de membri din peste 140 de țări. Misiunea organizației este de a colecta, disemina și schimba cunoștințe despre explorarea și exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi și tehnologiile adiacente pentru binele comunității.

Student Chapter-ele, printre care se numără si Petroleum-Gas University of Ploiesti SPE Student Chapter, reprezintă organizații afiliate la organizația-mamă (SPE), compuse exclusiv din studenți.

Anul acesta, în perioada 16-17 Martie, Student Chapter-ul UPG-ului a participat la etapa europeană a concursului Petrobowl, un concurs inter-universitar între Student Chaptere, de tip “răspuns-fulger” despre aspecte tehnice și non-tehnice ale industriei de petrol și gaze.”, au transmis reprezentanții UPG Ploiești.

Echipa de la Ploiești s-a confruntat în timpul concursului cu echipe de la alte 15 universități din Europa:

“La această etapă europeană au participat 15 dintre cele mai renumite Universități de profil din  Scoția, Franța, Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Croația, Danemarca, Norvegia și România.

În drumul lor spre finală, studenții reprezentanți ai Universității Petrol-Gaze din Ploiești s-au întrecut în cunoștințe cu studenți din Universitatea Politehnica din Milano, Universitatea Norvegiană de Științe și Tehnologie, Școala Superioară de Petrol din Franța și Universitatea Stavanger din Norvegia, în etapa finală.

Echipa Universității Petrol-Gaze din Ploiesti a devenit Campioana Europeană a anului 2021 și va participa la etapa internațională care se va desfășura în perioada 21-23 septembrie în Dubai, unde cele mai bune 32 de echipe din lume se vor întrece pentru un loc cât mai onorabil în ierarhia mondială.

 Echipa de studenți campioni a fost formată din următorii :

  1. Andrei Blănaru, masterand la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, specializarea Ingineria Exploatării Optimale a Utilajului Petrolier
  2. Umberto Beli, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, specializarea Forajul Sondelor
  3. Eduard Mihoc, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, specializarea Inginerie de Zăcământ
  4. Andrei Baican, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, specializarea Inginerie de Zăcământ și Forajul Sondelor
  5. David Muscă (căpitan), student în anul III la Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, specializarea Inginerie de Petrol și Gaze”, se mai arată în comunicatul emis de reprezentanții Universității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here