fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Eclipsa de Soare 2015. Locurile de unde putem vedea azi acest fenomen: avertisment pentru cei care vor să-şi facă selfie-uri cu eclipsa

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

eclipsa - Ziarul INCOMODEclipsa de Soare 2015. Românii vor putea urmări, vineri, 20 martie, o eclipsă parţială de Soare. Aceasta va dura circa două ore şi 20 de minute şi se va vedea cel mai bine în nordul ţării. La Bucureşti, maximul eclipsei va fi atins la ora 11:55.

ECLIPSA DE SOARE 2015. Eclipsa parţială de Soare de vineri va putea fi observată de pasionaţii de fenomene astronomice atât „de acasă” şi din locuri special amenajate în Bucureşti, însă numai cu echipament special, dar şi pe internet.

- Reclamă -

Cercetătorul Adrian Sonka de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti, a declarat că sediul instituţiei este închis pentru reabilitare, astfel încât cei interesaţi să observe eclipsa de Soare de vineri sunt invitaţi la Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche din Bucureşti.

„Noi suntem la Palatul Voievodal Curtea Veche, lângă Hanul lui Manuc, unde există o terasă şi vom fi acolo ca să vedem eclipsa. Avem tot ce ne trebuie ca să poată vedea eclipsa, suntem dotaţi cu de toate”, a spus Adrian Sonka.

El a precizat că publicul este invitat în acest spaţiu vineri, între orele 10.30 şi 13.05. Accesul se va face în baza unui bilet care costă aproximativ 5 lei.

- Reclamă -

Pe de altă parte, potrivit lui Adrian Sonka, în Bucureşti mai sunt câteva evenimente pregătite pentru o mai bună observare a eclipsei de Soare de vineri.

Astfel, Astroclubul Bucureşti aşteaptă publicul să admire eclipsa, vineri, în faţa mall-ului Băneasa, iar Asociaţia Astronomică Urania organizează un eveniment similar la mall-ul Promenada, potrivit lui Sonka.

Sursa: www.gandul.info

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut