Firma Eco Burn, specializată în incinererea deșeurilor periculoase, a trimis un comunicat în care neagă toate acuzațiile care i-au fost aduse în câteva articole ample apărute inclusiv în presa centrală. 

Eco Burn susține că imaginile sunt trucate.

“Ca urmare a campaniilor denigratoare de presă și a acțiunilor regizate desfășurate pentru a influența negativ opinia publică, societatea Eco Burn a suferit grave prejudicii de imagine.

Ținem să precizăm că majoritatea filmărilor făcute publice, imagini prezentate ca fiind din interiorul societății noastre, sunt fie truncate, fie au fost realizate în alte locuri ,totul cu scopul de a dezinforma și afecta activitatea companiei. Spre exemplu, mașinile care apar în filmare sunt cu numere de Dolj, filmate într-o curte situată lângă blocuri. În condițiile în care societatea noastră este situată la 5 kilometri de prima localitate, într-o zonă industrială.

Eco Burn este cea mai mare companie specializată în incinerarea deșeurilor din regiunea Sud – Muntenia. Faptul că operăm pe această piață de 11 ani și reușim să aducem o contribuție importantă în ceea ce privește eliminarea deșeurilor medicale, periculoase sau nepericuloase, a făcut ca Eco Burn să fie inclusă în Planul Național de Gestionare a Deșeurilor.

În acest context, activitatea societății este canalizată către protecția mediului și oferă servicii indispensabile societății.  Folosim tehnologii moderne, aflate într-un upgade permanent. Instalațiile folosite pentru incinerare sunt de ultimă generație, conforme standardelor din domeniul protecției mediului. Echipamentele sunt complet automatizate, prevăzute cu dispositive de blocare și întrerupere a fluxului tehnologic în cazul depășirii parametrilor de mediu sau al disfuncționalităților de operare. În plus, instalația are și un sistem de control al poluarii EPA/EU.

 

Dacă acuzele denigratoare ar fi fost reale, Eco Burn nu ar fi putut funcționa. Mai ales că numai în 2019, reprezentanții tuturor organismelor de control, printre care Agenția pentru Protecția Mediului sau Garda de Mediu, au efectuat lunar controale la societatea noastră. Iar verificările nu au scos la iveală abateri grave. Mai mult, din monitorizarea permanentă a APM Prahova, reiese că nu s-au înregistrat depășiri în ceea ce privește emisiile în aer.

Funcționarea instalațiilor de incinerare a deșeurilor se încadrează în normele legale privind protecția mediului, și datorită investițiilor constant în tehnologie. Numai în 2019, Eco Burn a investit peste un million de euro în retehnologizare și modernizarea spațiilor de depozitare.

Facem toate aceste precizări pentru a demonstra că știrile negative promovate în spațiul public, acuzele și protestele regizate de persoane răuvoitoare, nu au un fundament real. Tocmai de aceea ne-am îndreptat și în instanță împotriva tuturor celor care, prin acțiuni concertate au afectat grav imaginea companiei noastrea și ne-au adus prejudicii.

Vă rugăm sa luati in considerare  punctul nostru de vedere, pentru o bună informare a opiniei publice și pentru restabilirea echilibrului.”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here