Un incendiu a izbucnit miercuri dimineață, 7 aprilie, în incinta Eco Burn, societatea din Parcul Industrial Brazi care deține incineratorul de deșeuri periculoase. Reprezentanții societății au emis un punct de vedere cu privire la incident, în care susțin că există suspiciuni că o persoană rău intenționată a declanșat incendiul.

Totodată, reprezentanții Eco Burn atacă subtil conducerea Parcului Industrial Brazi, susținând că nu au putut interveni pentru lichidarea incendiului din cauza faptului că le-au fost oprite utilitățile.

Mai jos redăm integral punctul de vedere emis de Eco Burn:

“Activitatea de incinerare desfășurată la punctul de lucru din comuna Brazi a fost suspendată în data de 27.01.2021, când Brazi Industrial Parc SA a procedat la sistarea furnizării tuturor utilităților (apa, gaze, electricitate). Până în prezent furnizarea de utilități nu a fost reluată.

Ne arătăm în mod constant dorința de a soluționa amiabil orice dispută cu Brazi Industrial Parc SA, demarând în acest sens și procedura medierii, însă în prezent niciun acord nu a fost concretizat. Asupra subscrisei se exercită presiuni în vederea achitării unor presupuse debite restante ori a eliberării spațiului luat în folosință de la Brazi Industrial Parc SA.

Angajații subscrisei ce desfășurau activitate de teren sunt în șomaj tehnic din cauza acestui fapt.

Astfel, există suspiciuni că o persoană neautorizată și rău intenționată a procedat la declanșarea unui incendiu.

Organele competente urmează a investiga aceste aspecte și corobora situația presiunilor existente cu probele ce urmează a fi administrate.

Întrucât subscrisa nu dispune de gaze, incineratorul și anexele sale nu funcționează, astfel încât acesta nu reprezintă o cauză a incendiului.

Sperăm la o soluționare cu celeritate a acestei situații, subscrisa urmând a colabora cu organele competente pentru identificarea cauzelor ce au stat la baza izbucnirii incendiului.

Ținem a menționa că este posibil ca această situație să nu fi existat dacă subscrisa dispunea de utilități și își desfășura activitatea.

În acest sens, arătăm că am fost în imposibilitatea de a utiliza proprii hidranți (lipsa furnizării de apă) pentru a preîntâmpina ori stinge incendiul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here