Din când în când, în Prahova, prin peisajul colorat cu jurnaliști și purtători de legitimație de presă mai apare câte un specimen sau vreunul dintre cei existenți se transformă. De exemplu, în prezent există cel mai prost purtător de legitimație de presă, ăla dat afară de la toate ziarele, care scrie pozitiv pe 5 milioane lei vechi și în rest porcăie fără un minim de documentare. Alt exemplu, o jurnalistă șantajistă, mai fraierică de felul ei, care a amenințat un primar că va scrie negativ dacă nu o pune pe listele de consilieri locali. Mai nou, unu’ de profil sportiv comite un șantaj ca la carte într-o formulă simplă: scrie pozitiv, bagă un contract de publicitate pe masă și când contractul nu se semnează scrie negativ. Ăștia încă există, din păcate, și împart dreptatea prin diferite fițuici.
Noul intrat în această lume a fost Radu Adrian de la prahova.comisarul.ro, un ex-sereist condamnat: trimis în judecată în dosarul penal nr. 1404/ 57/ 2008 și condamnat la 3.03.2010 de către Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa cu închisoarea, pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și sancționate de art. 19, alin 1 din Legea 51/ 1991 privind securitatea națională a României, cu aplicarea art. 41, alin. 2 din Codul Penal în vigoare la acea dată, pentru transmitere de informații clasificate în afara cadrului legal și a suspendat condiționat executarea pedepsei cu închisoarea pe un termen de încercare de 4 ani.

Așadar, securistul ăsta mic și penal s-a făcut jurnalist. A intrat pe piață asmuțit de unii (veți afla și cine sunt ăia), folosit ulterior de alții pe o nișă extrem de greu de documentat pentru un jurnalist: ”mafia din SRI și DNA”. Zeci de articole a scris specimenul ăsta cu doi neuroni, fără cea mai mică dovadă în sprijinul celor afirmate. Cine l-a învățat, l-a învățat bine. Greu de crezut că SRI și DNA intrau într-un proces civil cu ”securistul doi neuroni” pentru a cere daune materiale pentru prejudicierea imaginii. În paralel, nimeni din presa locală nu îi prelua vomele denumite articole, tocmai pentru că ”doi neuroni” nu avea credibilitate dar și din cauza lipsei dovezilor. Totuși, ”doi neuroni” a supraviețuit în peisaj cu sprijinul unor ”oameni de bine” care îl alimentau cu câteva milioane de lei vechi și cu vin ieftin, de genul ”culcuș de câine” sau ”ultimul drum”. Drept dovadă sunt procesele verbale ale polițiștilor care îl prindeau pe Radu Adrian cu băutura-n bot prin diferite parcuri. Desigur, fiecare cu muza lui, poate vinul Babanu îi dădea inspirație pentru dezvăluirile sale false intitulate: ”Șoc! Exploziv!Nucleara!”.
Acest securist condamnat a beneficiat și de sprijinul unui așa zis politician condamnat și el pentru un ciubuc dar și de promisiunile financiare ale unui directoraș dintr-o firmă mare. Însă, toate la timpul lor.

Eu am intrat în contact cu ”doi neuroni” acum câteva luni când a publicat un așa zis denunț făcut de Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale Ploiești. În denunțul ăla făcut împotriva altor persoane eram și eu menționat fără a fi acuzat de vreo faptă penală. Povestea acelui denunț am aflat-o repede: Cristinel Toader prostit de Emanuel Saghel, ăla de la BCCO arestat de DNA de tot se dădea de ceasul morții să îmi fabrice dosare penale, a făcut mai multe denunțuri, ăsta în care apăream și eu fiind netrimis la organele penale. Cristinel Toader dicta ce îi trecea prin cap iar un alt ex-sereist, un pic dus cu capul, Gulianu Florin, le dădea o formă juridică numai bună de depus la organele de cercetare penală ale statului. Poate vă aduceți aminte de acest Gulianu, denunțător într-o plângere în care spunea că senatorul Daniel Savu îi oferea mită. Și senatorul Savu alt ex-sereist, tra la la și el. Asta ca să vă dați un pic seama ce înseamnă un ex-sereist care o ia pe arătură și cât de mult îl duce capu’. Ca să închei, denunțul nedepus al lui Toader a ajuns la ”doi neuroni” prin intermediul lui Gulianu. Iar ”doi neuroni” l-a publicat fără să verifice.
Atunci l-am sunat, l-am porcăit la telefon (chiar se lăuda că m-a înregistrat) și chiar atunci i-am spus câteva chestiuni de genul: securist retardat, doi neuroni, penal, te-au dat afară de la SRI de prost ce ești, bolovane, papagalule. Ba chiar i-am spus că am și eu un denunț făcut de cineva împotriva lui, în care este descris cu lux de amănunte cum a legat un câine de un pom și fără acceptul bietului animal i-a făcut sex oral. De două ori! Lucru pe care trebuie să recunosc, Radu Adrian l-a negat cu vehemență spunând că nu este adevărat și că poate cineva deranjat de articolele lui vrea să îi facă rău. Asta ca să vă dați seama că eu am făcut un mișto vizibil iar Radu Adrian avea în momentul ăla doar un neuron funcțional.
Vineri, 29 iulie, DGA plus Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova îi făceau un flagrant lui ”doi neuroni” care ceruse 2.000 de lei. Pretinsese bani în numele primarului Ploieștiului, Adrian Dobre, ca să îl mențină pe funcție pe directorul CSM. Desigur, totul era vrăjeala lui ”doi neuroni” care se lăuda că stă la șprițuri cu primarul Dobre și cu senatorul Volosevici. Minciuni, dar cine știe câți bani o fi luat cu vrăjeala asta. Ulterior, pe ”doi neuroni” l-au dat afară și colegii lui cu 3-4 neuroni în plus, ăia de la comisarul.ro, care sincer, nu înțeleg cum dracu’ i-au dat lu’ ăsta pe mână un ziar local.

Iată profilul unui purtător de legitimație de presă cu ifose de jurnalist de investigații. Amendat că bea ”culcuș de câine” în parc, condamnat pentru transmiterea de informații clasificate în afara cadrului legal”, dat afară de la SRI și prins cu șpaga în buzunar de DGA. A, era să uit! Și cu doi neuroni!
Voi reveni!
Băi, Adriane, după faza asta cu două mii șpagă nu vor mai fi bancuri cu milițieni ci cu sereiști ratați.

sursa: stavri.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Din când în când, în Prahova, prin peisajul colorat cu jurnaliști și purtători de legitimație de presă mai apare câte un specimen sau vreunul dintre cei existenți se transformă. De exemplu, în prezent există cel mai prost purtător de legitimație de presă, ăla dat afară de la toate ziarele, care citește toată știrea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here