Ayyad Raafat Mahmoud Elsaid (42 de ani), cetățean egiptean, a fost arestat preventiv de autoritățile române, fiind principalul suspect al tentativei de jaf care a avut loc, în ajun de Crăciun, la o casă de schimb valutar din Ploiești. Bărbatul a incendiat sediul societății, atunci când angajatele l-au luat peste picior și au refuzat să-i dea banii.

Ayyad Raafat este acuzat de tentativă de tâlhărie și distrugere și se află în custodia Poliției Prahova. Acesta protesta în vara anului trecut în fața Palatului de Justiție din Ploiești. Se plângea că nu și-a mai primit salariul de la firma de construcții unde lucra și cerea ajutorul statului român.

Probabil sărăcia și disperarea l-au determinat să facă gestul care acum l-a trimis în spatele gratiilor.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul s-a prelevat de dreptul la tăcere și a refuzat să dea declarații. Acesta a fost prezentat instanței penale a Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorilor, astfel că egipteanul a fost arestat pentru 30 de zile și se află deja în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Bărbatul se află în România de aproximativ un an și avea permis de ședere în vigoare.

Reamintim că individul s-a prezentat, în data de 22 decembrie, la casa de schimb valutar cu o plasă de rafie în mână, le-a înmânat celor două angajate un bilet de amenințare pe care scria (incorect gramatical) ”Dămi bani sau greșești la birou”. Acesta a fost și motivul pentru care femeile nu s-au panicat inițial și nu au răspuns amenințării aparent puerile. I-au cerut să iasă din sediu, doar că bărbatul a scos o sticlă cu motorină și a împrăștiat combustibilul pe geamul despărțitor de la ghișeu apoi a dat foc.

SURSA FOTO http://stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here