udrea

udreaElena Udrea va fi confruntată joi cu denunţătorii săi din “Gala Bute”. Procurorii DNA au aprobat solicitarea fostului ministru al Turismului, iar Elena Udrea se va confrunta cu oamenii care iniţial i-au fost alături, iar apoi au turnat-o. Elena Udrea a confirmat pe Facebook că va fi confruntată cu denunţătorii. Potrivit avocatului marius Striblea, Udrea va fi confruntată cu Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Adrian Gărdean şi Ana Maria Topoliceanu.

Elena Udrea a fost adusă joi dimineaţă din arest în faţa procurorilor DNA. Potrivit România TV, fostul ministru urmează să fie confruntat cu dintre denunţătorii săi în dosarul “Gala Bute”. 

Elena Udrea va fi confruntată cu patru denunţători: fosta sa prietenă, Ana Maria Topoliceanu, Ştefan Lungu, fostul său consilier din perioada în care a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului,  Gheorghe Nastasia şi Adrian Gărdean.

UPDATE 11.15 Până acum la DNA au ajuns Ana Maria Topoliceanu şi omul de faceri Adrian Gărdean.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a confirmat, la sosirea la DNA, că vor fi patru confruntări şi a precizat că ordinea va fi stabilită de procurori. 

“Aceste confruntări sunt foarte importante în ecuaţia urmăririi penale. Speram ca, in urma acestor confruntari, adevărul să iasă la iveala si să se demonstreze că ceea ce au afirmat denuntatorii nu este adevărat”, a spus Striblea.

Potrivit avocatului, confruntarile presupun intrebări reciproce între cei confruntaţi. 

Întrebat dacă aceste confruntări o vor înfunda şi mai mult pe Udrea, Striblea a răspuns: “Cand ai adevarul de partea ta, nu poti fi infundat. (…) Şi eu sunt al fel de increzator pentru că,  intr-o astfel de procedura a confruntarii, oricat de bine pregătit ai fi sa minti, în urma unui tir de intrebări, poti sa fii adus la adevar”.

Striblea a mai spus că a pregătit cu Elena Udrea “câteva zeci de întrebări” pentru fiecare denunţător.

Înainte de a fi adusă la DNA, Elena Udrea a postat un mesaj pe Facebook.

“După două săptămâni şi jumătate de la momentul solicitărilor, astăzi vor avea, în sfârşit loc, confruntările între Elena Udrea şi denunţătorii săi în dosarul „Gala Bute”.

Ca şi constatare: acest demers al anchetatorilor a fost dispus abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că „ancheta se derulează în ritm de melc”.

Elena Udrea şi avocaţii sunt încrezători că aceste confruntări vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor şi vor permite evidenţierea adevărului în această speţă”, a scris Elena Udrea pe Facebook. 

ELENA UDREA a cerut în repetate rânduri să fie confruntată cu cei care au denunţat-o. Apărătorii ei au formulat, la începutul lunii martie, o a doua cerere de confruntare cu denunţătorii ei, după ce procurorii nu i-au dat un răspuns la prima solicitare.

Avocaţii fostului ministru au trimis la DNA noua solicitare înainte ca la ICCJ să se judece contestaţia Elenei Udrea privind arestarea preventivă în Dosarul Gala Bute, însă şi aceasta a rămas fără răspuns.

Mi-a cerut să fie confruntată cu denunţătorii. Doreşte foarte mult să-i vadă pe aceşti bărbaţi faţă în faţă, să-i privească în ochi“, a declarat avocatul Alexandru Chiciu.

Elena Udrea se află în arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul “Gala Bute”, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casație și Justiție. Fosta şefă PMP este cercetată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here