elena udrea 65418000

Elena Udrea demască mafia din ministere în faţa judecătorilor: rude angajate pe pile şi contracte ilegale acordate preferenţial către oameni de afaceri! În timpul audierii, Elena Udrea a explicat modul în care erau finanţate campaniile electorale la PDL.

“În funcţionarea PDL, ca şi în funcţionarea oricărui partid politic, în campanie electorală exista nevoia de finanţare. Membrii de partid au datoria de a contribui la finanţare, fiecare cât poate, iar cei cu funcţii trebuie să contribuie mai mult decât ceilalţi. Eu aveam obligaţia să contribui cu 200 de lei pe lună la cheltuielile partidului. Cei care au posibilitatea să aducă finanţare aduc bani. De regulă, îl rugam pe fostul meu soţ să contribuie cu sume de bani. Întotdeauna se dădeau chitanţe pentru toate sumele primite. Dacă ştiai că te costă 100.000 de euro campania, conducerea partidului anunţa în şedinţă şi se încerca strângerea acelei sume. De regulă, oamenii nu reuşeau să aducă toate sumele şi existau atenţionări pentru că nu aduceau sumele la care se angajau. În general, obligaţiile de achitare a cotizaţiilor şi de donaţii către partid nu erau respectate, mai ales în cursul campaniei electorale şi se proceda la reamintirea nevoilor financiare ale partidului”, a povestit Udrea în sala de judecată, potrivit agerpres.ro.

Ea a adăugat că existau situaţii în care anumite persoane sponsorizau partidele prin intermediari.

“Cunosc situaţii în care anumite persoane au sponsorizat un partid politic, pe lângă un alt partid politic, iar pentru a nu se afla acest lucru au apelat la intermediari, o persoană care să aducă banii aparent în nume personal. Presupun că intenţia era aceea de a nu se cunoaşte interesul lor, în condiţiile în care nu se ştia cine câştigă alegerile. Nu aveau motive să se teamă că, dacă au finanţat un partid şi câştiga celălalt, vor fi repercursiuni. Dar unii aveau controale. S-a întâmplat ca anumite firme să fie supuse unor controale abuzive dacă au finanţat partidul care a pierdut”, a afirmat Udrea.

Citește mai departe pe stiripesurse.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here