fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

ELENA UDREA nu merge la Comisia Juridică, însă se va apăra în PLEN

Citește Și

- Reclamă -

udrea inalta curte - Ziarul INCOMODComisia juridică a Camerei Deputaților ia în discuție, astăzi, noile cereri DNA privind începerea urmăririi penale și arestarea preventivă în cazul Elenei Udrea, în Dosarul Gala Bute. Deşi programată să înceapă la ora 11.30, şedinţa a fost amânată pentru ora 13.30. Deputaţii jurişti au decis să o aştepte pe Udrea să vină să-şi spună punctul de vedere, aceasta aflându-se la DNA, pentru a fi audiată în cazul denunţului făcut împotriva lui Florian Coldea. După ce a ieşit de la de la DNA, Udrea a anunţat că nu merge astăzi la Paralment, dar va fi prezentă la şedinţa de plen.

Deşi aşteptată la şedinţa Comisiei Juridice unde se va da raport pentru cererile DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi a arestării Elenei Udrea în Dosarul Gala Bute, pentru noi fapte de luare de mită, fostul ministru a anunţat că nu va participa la discuţii.

- Reclamă -

Udrea a declarat, după ce a ieşit de la DNA, unde a dat lămuriri pe tema denunţului împotriva lui Florian Coldea, că va merge în schimb la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, unde se va da votul final pe cererile DNA. Plenul ar urma să aibă loc cel mai probabil luni.

Deputatul a precizat că are acordul procurorilor pentru a participa la şedinţa de plen.

Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se discută cererile DNA referitoare la deputatul Elena Udrea a început, miercuri, la ora 11.30, în absenţa Elenei Udrea. 

- Reclamă -

Udrea a fost invitată să își spună punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc, însă la momentul începerii şedinţei, aceasta se afla DNA pentru a da declaraţii în cazul denunţului formulat împotriva şefului interimar al SRI, Florian Coldea. 

La ședință a venit în schimb avocatul Marius Striblea. „Este la DNA. O aştept încă”, a spus Striblea, înainte de începerea şedinţei, anunţând că va solicita Comisiei amânarea discuţiilor până la sosirea Elenei Udrea.

Marius Striblea preciza că, dacă deputaţii nu vor accepta amânarea, atunci el va prezenta poziţia acesteia, fiind mandatat în acest sens.

„Sunt mandatat să susţin poziţia dânsei în comisie, şi anume că dosarele seamănă izbitor de mult cu celeleate, nu se bazează pe probe şi sunt doar chestiuni de imagine, probabil făcute în grabă, la momentul în care era preziua judecării constestaţiei”, a spus Striblea, adăugând că Udrea nu are voie să dea date din cauza penală.

- Reclamă -

Deputaţii jurişti au acceptat amânarea şedinţei pentru ora 13.30 pentru a-i da posibilitatea Elenei Udrea să vină la Comisie. 

„Comisia a decis, la solicitarea noastră, să amâne procedura până la ora 14.00. Am înţeles că este limita temporală până la care se poate judeca această chestiune, sperăm că până la ora 14.00, dna Udrea să ajungă în Parlament”, a declarat avocatul Marius Striblea.

Striblea a precizat că, în cazul în care Udrea nu va ajunge la Parlament, el o va reprezenta în calitate de avocat.

Întrebat dacă Elena Udrea va participa la şedinţa de plen în care se vor vota cererile DNA, avocatul a răspuns: „Plenul va fi abia luni, probabil până atunci dna Udrea va primi permisiunea Parchetului să participe.”

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice, a precizat că, miercuri, expiră cele trei zile primite pentru a întocmi raportul, iar la ora 15.00 acesta trebuie înaintat.

Deputatul a precizat că, la ora 13.30, deputaţii se vor reuni în şedinţă, vor dezbate şi vor emite raportul, iar dacă Elena Udrea nu va ajunge, discuţiile vor avea loc în prezenţa avocatului.

Elena Udrea a declarat, marţi, la ieșirea din arestul Poliției Capitalei căcă este posibil să fie prezentă.

„Probabil că voi merge în Parlament mâine”, a spus Elena Udrea, refuzând însă să răspundă celorlalte întrebări ale jurnaliștilor. „Nu aș vrea să declar nimic. (…) Chiar nu aș vrea să spun nimic în momentul acesta”, a precizat Elena Udrea la ieșirea din arest.

 Magistrații ICCJ au înlocuit, marți, măsura arestului prevenitiv cu arestul la domiciliu în cazul fostului ministru.

Judecătorii au impus Elenei Udrea mai multe obligații, printre care: să nu comunice cu Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect; să nu comunice informații referitoare la acuzația penală presei sau prin rețelele de socializare.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT); ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunilor sus menționate”, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni.

sursa: rtv.net

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reacția Rompetrol după explozia de vineri dimineață pe platforma Petromidia

În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță,...
Sari la conținut