Elena Udrea2

Elena Udrea2Pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a fost postat un mesaj, la mai puţin de 24 de ore de când fostul ministru a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, în dosarul “Gala Bute”. “Există informaţii şi indicii foarte clare că denunţătorii împotriva Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaraţiilor şi au încercat să influenţeze ancheta” şi în ciuda acestor indicii denunţătorii sunt liberi, iar Elena Udrea este după gratii, precizează echipa de comunicare a Elenei Udrea.

“Descriem 3 mecanisme în ceea ce priveşte dosarul „Gala Bute”. Oameni de afaceri şi funcţionari din Ministerul Dezvoltării sunt prinşi că au dat şi au luat mită. Probatoriul este format din interceptări, traseul banilor prin conturi şi declaraţii în care îşi recunosc vinovăţia (deşi, iniţial, au negat). Aceşti oameni fac denunţuri împotriva Elenei Udrea (nu există niciun alt fel de probă decât denunţurile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestată. Deci, declaraţiile împotriva lui Udrea garantează libertatea. Există informaţii şi indicii foarte clare că denunţătorii împotriva Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaraţiilor şi au încercat să influenţeze ancheta: Ştefan Lungu susţine că s-a pus de acord cu Gărdean în decembrie 2014 asupra declaraţiilor; Ana Maria Topoliceanu a făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denunţul; există un denunţ colectiv (caz unic în practica penală) în care este amintit şi numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toţi denunţătorii şi-au schimbat declaraţiile iniţiale. Toţi aceşti oameni sunt liberi (chiar dacă există articol care prevede arestarea preventivă a celor care doresc şi pot să influenţeze desfăşurarea anchetei), iar Udrea este arestată”, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea pe Facebook.

“Punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent în spaţiul public, are loc o condamnare mediatică, în timp ce varianta apărării nu se aude şi nu se vede deloc. Nici măcar declaraţia făcută de Udrea în faţa instanţei.
‪#‎Kafka”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea semnat de echipa de comunicare.

Elena Udrea s-a întors în arest. Instanţa supremă a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Elenei Udrea, în dosarul “Gala Bute”. Poliţiştii au ridicat-o de acasă în jurul orei 16.00 şi au dus-o în arestul central al Poliţiei Capitalei.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here