fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Elev din Ploiești bătut și tâlhărit de traficanții de droguri. Băiatul a plecat acasă desculț și plin de vânătăi

Citește Și

- Reclamă -

Un adolescent din Ploiești, elev în clasa a XII-a în prezent, a fost bătut și tâlhărit de un grup de traficanți de droguri.

Atacul a avut loc pe Șoseaua Vestului, pe o alee dintre blocuri. Victima a plecat acasă desculț, după ce tâlharii i-au smuls din picioare adidașii.

- Reclamă -

Tâlhăria s-a petrecut în data de 17 noiembrie 2022, pe Șoseaua Vestului, pe o alee dintre blocurile B1 și B2. Liceanul a făcut greșeala să intre în vorba cu prietena unuia dintre traficanți. Auzise discuții în curtea liceului despre un individ care vindea liceenilor droguri (canabis) și s-a arătat interesat să cumpere și el câteva grame. Era dispus să plătească 300 de lei, așa că fata i-a dat indicații despre modalitatea în care poate contacta dealerul.

Negocierea a avut loc prin intermediul aplicației Wickr Me, iar elevul și dealerul, un anume ”Tarzan”, și-au dat întâlnire pe Șoseaua Vestului, în dreptul unei case de pariuri sportive. Inițial discuția dintre cei doi a fost pașnică și părea că totul va decurge fără probleme, doar că traficantul i-a sugerat elevului să se retragă pe o alee mai ferită de ochii lumii pentru finalizarea tranzacției.

Aici adolescentul a fost înconjurat de un grup de băieți, unii dintre ei minori, elevi și ei de liceu. L-au bătut cu pumnii și picioarele și nu s-au lăsat până nu i-au furat adidașii cu care elevul era încălțat. Au avut pretenții mai mari. I-au cerut băiatului să transfere toți banii pe care îi avea în contul unuia dintre dealeri, însă în cele din urmă au renunțat, mulțumindu-se doar cu pantofii sport ai victimei.

- Reclamă -

Victima a depus plângere la poliție, iar grupul de tâlhari a fost prins de către polițiști. La perchezițiile domiciliare care au avut loc au fost identificați inclusiv adidașii furați.

Agresorii traficanți au fost deferiți justiției. Judecătoria Ploiești a dat pedepse exemplare. Liderul grupării a fost condamnat la 6 ani de închisoare, dar în faza a doua a procesului, Curtea de Apel Ploiești a înjumătățit pedeapsa. Ceilalți inculpați, fiind minori, au fost condamnați internare într-un centru educativ pe o durată de 2 ani.

Pe lângă pedepsele cu închisoarea, agresorii au fost condamnați să plătească și cheltuielile judiciare în valoare de 5800 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...