fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Elevi prahoveni la o „Întâlnire cu Energia”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

ENGIE România (fost GDF SUEZ Energy România), în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, lansează a zecea ediție a programului educațional „Întâlnire cu energia”. Înscrierile s-au deschis pe 10 martie și se încheie pe 10 aprilie 2016.

Peste 2500 de copii de clasa a IV-a din zonele rurale și orașe mici din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj învață, în perioada 4 mai-15 iunie, să folosească resursele de energie responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător.

- Reclamă -

În prima etapă a programului, ENGIE și Hands Across România invită școlile din cele zece județe să se înscrie în acest proiect pentru a le putea oferi elevilor ocazia de a descoperi informații noi și interesante despre energie, în cadrul a două lecții concepute special pentru ei.

Programul „Întâlnire cu energia” care presupune două lecții predate interactiv elevilor de clasa a IV-a precum și concursul Câștigă cu Metano, își propune educarea tinerei generații și stimularea interesului acesteia în ceea ce privește sursele de energie și utilizarea lor într-un mod responsabil și în condiții de siguranță. În cadrul celor două lecții sunt descrise concepte cu privire la sursele ș tipurile de energie precum și diversele utilizări ale acestora în viața cotidiană, punând un accent deosebit pe utilizarea în siguranță a gazelor naturale și pe principiile de protecție a mediului înconjurător.

Programul vine în sprijinul cadrelor didactice pentru învățământul primar în predarea materiei „Științele naturii” la clasa a IV-a, iar lecțiile interactive sunt susținute de voluntari ai ENGIE România și ai Asociației Hands Across România.

- Reclamă -

Pentru înscriere, școlile vor completa formularul dedicat, pe care îl vor trimite pe mail, la adresa [email protected], până pe 10 aprilie 2016, data limită. Înscrierea poate fi realizată individual, de către învățător, sau colectiv, de către directorul școlii. Formularul de înscriere este disponibil pe website-ul Asociației Hands Across România — www.handsacross.ro.

Sunt eligibile școlile din mediul rural și orașele mici din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Ialomița, Călărași, Dolj și Gorj, racordate la rețeaua de gaze naturale cu elevi de clasa a IV-a.

„Încurajăm cadrele didactice și părinții să se implice activ în informarea copiilor cu privire la siguranța utilizării gazelor naturale. În cele nouă ediții anterioare, noi am arătat că se poate: cei mici au capacitatea de a înțelege și de a reține aceste informații atât de utile în viața de zi cu zi. Participarea la concurs este colectivă, iar elevii pot participa alături de învățătorii lor”, a spus Mihaela Sandu, coordonator al programului, Hands Across România.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img