Elevii Colegiului Național “Al. I. Cuza” din Ploiești vor dezbate problematica romilor în cadrul unei acțiuni organizate de Prefectura Prahova cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, 8 aprilie 2016.

Vezi mai jos comunicatul emis de Prefectura Prahova:

Structura Regională Sud Muntenia din cadrul Agentiei Nationale pentru Romi si Institutia Prefectului Judetul Prahova fac cunoscut că Ziua Internatională a Romilor (8 aprilie 2016) va fi sărbatorită la Ploiesti printr-o  actiune de informare si dezbatere, cu ajutorul elevilor romi si neromi ai Colegiului National Alexandru Ioan Cuza, (constituiti intr-un grup de lucru in 20 februarie a.c.), in intervalul orar 10.00-12.00, in Sala Protocol a Institutiei Prefectului. Tema va fi constientizarea importantei istorice a zilei de 8 aprilie pentru romi si neromi si se va adresa elevilor si tinerilor din liceele din Ploiesti, precum si reprezentantilor institutiilor deconcentrate. Intalnirea se doreste a fi una de informare (prezentarea unor materiale si date istorice pregatite de elevi) precum si o dezbatere de interactiune cu reprezentanti institutionali. Prezentarea activitătii apartine elevilor.
Evenimentul “Viitorul copiilor prin ochi de copil” este o continuare a seriilor de actiuni similare din anii precedenti: “Trecut, prezent si viitor”, “Ce am fost? Cine suntem? Spre ce ne indreptam?” si  “Suntem aceiasi, dar mereu ALTFEL”.
Prin aceasta activitate se va da posibilitatea tinerilor să imagineze un viitor asa cum si-l doresc si ar trebui sa fie, vazut cu ochi de copil si trăit cu suflet neafectat de ură, răutate si nepăsare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here