tce ploiesti aplicaţia 24 pay
Până acum nevoiţi să stea la coadă în fiecare lună pentru abonamentele TCE, elevii din Ploieşti ar putea beneficia, pe viitor, de gratuitate la transport în baza unor abonamente anuale. Măsura, care ar aduce beneficii şi pentru bugetul operatorului, va fi dezbătută în această săptămână de forul legislativ ploieştean.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului Local Ploieşti e propus un proiect de modificare a regulamentului privind facilităţile la transportul de călători. Modificarea ţine de valabilitatea autorizaţiilor de gratuitate la transport pentru elevi, care va fi de un an calendaristic, faţă de o lună, cât este în prezent.

Asta înseamnă că elevii nu vor mai fi nevoiţi să stea lunar la cozi la ghişeele TCE. Măsura a fost susţinută de asociaţiile de elevi şi vine în condiţiile în care alte categorii de călători, precum pensionarii, beneficiau deja de gratuitate la transport în baza unor abonamente anuale. Totodată, ea ajută şi operatorul, care nu va mai trebui să tipărească lunar mii de abonamente, prevăzute cu elemente de securitate, astfel ajungând la o reducere a cheltuielilor.

Reguli simplificate pentru gratuitate la transport

“Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat care domiciliază în municipiul Ploieşti sau frecventează o unitate de învăţământ din municipiul Ploieşti beneficiază de gratuitate la transportul public local de călători pe tot parcursul anului calendaristic, în baza unei autorizaţii de călătorie gratuită, valabilă pentru întreg anul şcolar, care se decontează lunar, la valoarea integrală a unui abonament lunar pentru 120 de călătorii, inclusiv TVA”, se arată în proiectul pus în dezbatere. “Eliberarea autorizaţiei anuale de călătorie gratuită se va face în baza carnetului de elev, vizat cu ştampilă pe anul şcolar în curs / adeverinţei de elev eliberate de unitatea de învăţământ / tabelelor cu elevii care domiciliază în municipiul Ploieşti sau frecventează o unitate de învăţământ din municipiul Ploieşti, comunicate electronic de către Inspectoratul Şcolar Prahova pentru fiecare an şcolar şi revizuite lunar cu elevii care nu mai frecventează sistemul de învăţământ”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here