Elevii Școlii de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina care au fost prinși cu droguri în cameră și exmatriculați marți, 1 octombrie, vor fi nevoiți să achite școlarizarea, iar taxa este în valoare de 9.500 lei de persoană. Banii reprezintă costurile cheltuite de Ministerul Afacerilor Interne cu hrana, ținuta și educația celor doi. Tinerii au două posibilități, fie plătesc pe loc la exmatricularea din școală, fie va fi notificată ANAF, care are posibilitatea să pună poprire pe conturi.

Surse judiciare spun că cei doi tineri sunt cercetați în libertate și cel mai probabil nu vor fi sancționați penal. Prafurile descoperite în camera lor de cămin din școală fac parte din categoria “droguri legale” (etnobotanice). În România, deținerea în vederea consumului propriu de “droguri legale” nu reprezintă infracțiune.

Pe de altă parte, la momentul percheziției efectuate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate la școala de poliție, în camera de cămin a celor doi au fost găsite plicuri goale cu urmă de praf, iar tinerii au spus că le-au consumat într-o lungă perioadă de timp.

Nu există probe că elevii ar fi făcut și trafic de substanțe psihoactive, ca atare sunt liberi, însă nu vor mai avea voie să se angajeze într-o structură a MAI sau a MAPN.

Există informații neconfirmate oficial că elevii au făcut practică din mai până în septembrie la o structură a Poliției care se ocupă tocmai cu prevenirea și consumul de droguri.

După incidentul de ieri, la școala de poliție au fost luate măsuri suplimentare, în sensul că toți elevii rămași, aproximativ 1.000, sunt supravegheați mai atent de diriginții fiecărei clase, care se vor întâlni de cel puțin două ori cu elevii pentru a-i monitoriza cu atenție. De altfel, așa au fost prinși și elevii de ieri, după ce unul dintre aceștia a fost văzut pe hol având un comportament specific unui consumator de substanțe psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here